baterie

Ce sa faci daca primesti notificari nedorite pe telefon cum sa scapi de ele

Ce sa faci daca primesti notificari nedorite pe telefon cum sa scapi de ele
Last updated:

Primesti notificari nedorite si ciudate pe telefonul mobil? – Hai sa fim sinceri, cred ca toti am intrat macar o data pe anumite site-uri si nu ma refer neaparat la cele 18+. Poate vrei sa descarci ceva de pe net, poate cauti un clip, o melodie, un joc sau mai stiu eu ce.

Automat, ai de-a face cu anumite site-uri mai dubioase, cele care lasa in urma lor “virusi” pe telefonul mobil. Imediat dupa ce ai terminat sesiunea in browser, te pomenesti ca telefonul este asaltat de tot felul de notificari de genul: “Felicitari, ai castigat” sau “Ultima sansa, intra aici”.

Intri in browser si la fel, esti redirectionat catre anumite pagini la fel de dubioase. Poti pati asta indiferent ce aplicatie folosesti. Google Chrome, Opera, Firefox, etc. Probabil ca mai des se intampla daca esti fan Chrome, aici ma includ si eu.

Si chiar daca inca nu ai primit acest gen de notificari pana acum, niciodata nu spune niciodata. Este bine sa stii ce trebuie sa faci cand va veni momentul si cum sa scapi de ele. Am sa va arat ce sa faceti in cazul Chrome, dar se aplica si altor aplicatii.

Desigur, trebuie sa intram in setarile telefonului si sa cautam ramura “aplicatii”. Acum, vom cauta aplicatia care ne intereseaza, cea pe care vrem sa o vindecam. Am facut si cateva capturi de ecran:

Deci, intrati in aplicatie, cautati si accesati “notificari”, apoi cautati sa vedeti ce anume va deranjeaza sau ce este suspect. Vedeti in captura nr4. unele site-uri sau magazine de incredere, dar si ceva ciudat. Ma refer la acel ytop1.com. Eu am debifat-o si in acest mod am scapat de notificari.

Insa, vreau si sa o sterg. Pentru asta, am intrat din nou la notificari si am apasat pe ea. De acolo am posibilitatea sa sterg acel site din lista, chiar daca deja l-am deblocat. Tutorialul poate sa difere usor in functie de modelul de telefon.

Dar ce se intampla in cazul in care am sters ceea ce mi s-a parut suspect si tot nu am scapat de notificari sau aplicatia de browser a luat-o razna? Veti spune “sterge aplicatia“. Corect. Dar ce te faci cand este o aplicatie de sistem si nu o poti sterge/dezinstala?

Primesti notificari nedorite?

Exact asta se intampla in cazul telefonului meu. Nu pot dezinstala (din telefon) Google Chrome! Insa, mai am la dispozitie un truc, unul prin care pot sterge datele stocate si memoria cache, adica sa aduc aplicatia la zero, asa cum era cand am instalat-o. In acest caz un update nu ma ajuta.

Asta puteti face si atunci cand o anumita aplicatie o ia razna, nu puteti sa o stegreti de pe telefon, dar vreti cumva sa scapati de anumitele probleme sau sa o faceti sa fie mai rapida. Procedati in felul urmator.

Cautati aplicatia, o accesati, apasati pe spatiu de stocare si memoria cache si apoi, stergeti datele stocate si memoria cache. Observati in captura nr.2 cum deja aveam in Chrome peste 1GB de date stocate, merita un refresh. Veti pierde parolele stocate pentru site-uri, va trebui sa le reintroduceti. Aplicatia va fi fresh, ca cea nou instalata.