Acasă Tutoriale telefon

Timiterea de fisiere si aplicatii de pe telefon pe televizor

3

Timiterea de fisiere si aplicatii de pe telefon pe televizor– In ambele cazuri este vorba despre dispozitive ce ruleaza sistemul de operare Android. Daca aveti un alt televizor sau un iPhone, acest tutorial nu este pentru voi.

Cea mai simpla metoda este cea care implica utilizarea unui stick de memorie USB. Dar de multe ori, portul in care trebuie sa-l introducem (in TV) este mai greu accesibil, in special daca avem TV-ul montat pe perete. Incomod este si sa copiem fisierele pe stick (trebuie introdus mai intai in laptop sau in PC).

Deci, vom folosi reteaua wireless pe care o avem in casa, este cea mai simpla metoda. Si de regula, vom transmite catre televizor aplicatii Android sub forma de fisiere apk. Da, este acelasi sistem de operare si pe TV si pe telefonul mobil si aceste fisiere sunt compatibile. Dar putem trimite orice fel de fisier.

Sunt unele aplicatii care functioneaza pe TV, dar nu sunt in magazinul Google Play (tot de pe TV). Poate ceva custom, un exemplu este aici. Ne vom baza pe o aplicatie, ea trebuie instalata si pe TV, dar si pe telefon. O gasiti in magazinele de aplicatii a ambelor dispozitive.

Aplicatia este cat se poate de simpla si cu o interfata care nu te va incurca. Este suficient sa o instalezi si apoi sa transferi fisiere, fara sa faci alte setari. Poti transfera fisiere de pe televizor pe telefon sau invers. Trebuie sa cautati in Google Play: “Send Files To TV” si sa o instalati (pe ambele dispozitive).

Fisiere si aplicatii de pe telefon pe televizor – transfer

Asa arata aplicatia respectiva pe un televizor cu Android. O pornim dupa instalare:

Si interfata principala. Alegem ce vrem sa facem, send = trimite / receive = primeste. Pentru acest tutorial, am ales sa primesc ceva de pe smartphone:

Acum, deschidem si aplicatia pe care o avem instalata pe telefon (adica aceeasi). Apasam pe “send”, selectam fisierul si televizorul:

Aplicatii de pe telefon pe televizor

Aproape instant (in functie de dimensiunea fisierului respectiv) vom vedea ca am receptionat pe televizor ceea ce am trimis de pe telefon. Cam asta a fost tot, simplu si eficient. Aceasta aplicatie este ok, adica nu are reclame si face ceea ce trebuie. Nota este mare in Google Play, majoritatea recenziilor (30.000) fiind pozitive).

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un OnePlus 7 PRO. Lectura placuta! Pentru contact, foloseste adresa admin@androidro.ro

3 COMENTARII

 1. Poti sa faci asta cam cu orice explorer de fișiere de prin mag play. Majoritatea au aceasta functie. Spre exemplu eu folosesc Es File Explorer dar acesta nu se mai gaseste in magazin play dar poate fi gasit in alte parti. Trebuie instalat atat in telefon cat si in tv. Are avantajul ca are si functia de extragere apk-uri din telefon dar totusi este preferabil a se descarca apk-urile din alte surse

 2. Totusi pe langa transfer fisiere sau extragere de apk-uri in aplicatia EsFileExplore se poate face mai multe:
  – manager tv de la distanță ( poti instala/sterge/rula/ etc aplicatii in tv de pe telefon)
  – acces cloud -Google Drive sau altele-
  -vizualizare in tv /telefon/pc/etc a fișierelor de pe un eventual stick atasat la router
  -extragere fisiere arhivate rar/zip in telefon sau direct in tv
  -multe altele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.