Connect with us

Stiri despre telefoane

Toate telefoanele cu Android se vor scumpi in perioada urmatoare

Published

on

Toate telefoanele cu Android se vor scumpi in perioada urmatoare si nu din vina producatorilor, a magazinelor sa acelor ce-si aplica un logo pe carcasa. Deja multi au observat ca telefoanele cu Android (unele) au preturi nejustificat de mari. Daca va asteptati ca aceste preturi sa se mai tempereze, va inselati.

In data de 18 iulie 2018, Comisia Europeana a taxat Google cu o amenda record, nu mai putin de 4,3 miliarde de euro, miliarde de euro nu milioane. Va dati seama ce inseamna asta?

S-a tot vorbit despre acest subiect si multe aplicatii au scris. Clar, nu vor iesi cei de la Google sa spuna ca in data de XX vom percepe taxe mai mari, ramane de vazut pe pielea cumparatorilor cum se va simti aceasta scumpire.

Advertisement

Mai mult decat atat, se discuta si despre concurenta neloiala, Google se pare ca-i obliga pe producatorii de telefoane mobile sa preinstaleze aplicatii precum Google Search sau Google Chrome. Personal, nu cred ca este o problema, Android tine de Google si nu vad unde ar fi problema cu aplicatiile proprii. Pana la urma, nu sunt multe si sunt de calitate.

Google va taxa insa preinstalarea unor aplicatii precum Gmail, Harti, Google Play sau chiar YouTube. Si nu stiu ce producator ar dori sa lanseze un telefon fara dreptul de a putea instala spre exemplu Gmail sau YouTube. Astfel, Google taxeaza producatorii si acestia ne taxeaza pe noi, cumparatorii.

Sistemul de operare Android este la ora actuala cel mai raspandit, o cota de piata de  85,9% in anul 2018, enorm de mult.

Advertisement

Cel mai mult se vor scumpi telefoanele mai scumpe, taxa este mai mare aici si va ajunge pana la aproximativ 50USD. In cazul terminalelor ieftine, taxa se ridica pana la aproape 10 USD. Nu inseamna mult, insa totul se adauga pana la urma in costul final al telefoanelor mobile.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
10 Comments

10 Comments

 1. Anonim

  octombrie 23, 2018 at 08:57

  De 2 ani aștept un motiv să trec pe iOS

 2. Anonim

  octombrie 23, 2018 at 09:43

  Se pare ca nu a fost o idee tocmai rea sa iau si un telefon cu windows…multumim pentru informatie 😉

 3. Anonim

  octombrie 23, 2018 at 07:34

  Și pana acum nu se scumpeau sau cum?… IPhone de la 300 a ajuns la 1800 euro

  • Anonim

   octombrie 23, 2018 at 08:00

   Ai citit cuvantul “Android”…nu?

 4. Anonim

  octombrie 23, 2018 at 07:54

  păi cam estr concurență neloială în momentul în care obligi producătorii să preinstaleze aplicațiile tale…

  • Androidro.ro

   octombrie 23, 2018 at 08:14

   Adrian Tanase Pai si sa nu mai avem youtube sau gmail?

  • Anonim

   octombrie 23, 2018 at 08:21

   ba da, dar nu sa te oblige sa le instalezi. nu sunt parte integrantă din android, sistemul funcționează foarte bine si fără ele.

 5. Costy b

  octombrie 23, 2018 at 11:17

  ” toate telefoanele cu Android se vor scumpi ” cam tot ce se vinde la noi folosesc Android ,

 6. Anonim

  octombrie 23, 2018 at 09:24

  Daca nu ai găsit unul, doi ani de zile well, I got bad news for you. Înseamnă că androidul și-a făcut treaba bine raportat la nevoile tale vis-a-vis de folosirea unui telefon

 7. goe

  octombrie 23, 2018 at 16:51

  De ce s-ar scumpi mai mult telefoanele scumpe? Tocmai alea au aplicatii personalizate, pachete de software de productivitate separate, etc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des