baterie

Trafic mare de date pe mobil? – monitorizeaza reteaua WiFi, 3G sau 4G

Trafic mare de date pe mobil? - monitorizeaza reteaua WiFi, 3G sau 4G

Trafic mare de date pe mobil? – monitorizeaza reteaua WiFi, 3G sau 4G cu ajutorul aplicatiei despre care vom discuta in acest articol.

Stiti deja, multi sustin ca telefonul lor consuma MB in retea inexplicabil si la final de luna, se trezesc cu trafic mare de date. Sau, exista suspiciuni referitoare la intreg sistemul de operare sau poate asupra uunei aplicatii mai dubioase.

Aplicatia Network Speed te ajuta sa-ti monitorizezi retelele la care esti conectat, indiferent ca discutam de WiFi, 3G sau 4G. In mod normal, traficul de date ar trebui sa fie 0 sau aproape inexistent atunci cand nu folosesti internetul. Cu toate astea, vei vedea o mica fluctuatie din cand in cand.

Si asta datorita aplicatiilor care isi fac anumite sincronizari in fundal. Insa, traficul este mic si nu trebuie sa ne facem griji. Probleme apar in momentul in care dispar inexplicabil MB de pe cartela sau de pe abonamentul nostru sau atunci cand observam ca in mod inexplicabil, traficul creste. In acest caz, intervine aplicatia Network Speed.

Desi nu este singura din magazinul de aplicatii Google Pay, mi-a placut ca are optiuni interesante, nu te streseaza cu reclame si ca iti arata in permanenta care este starea retelei tale, cat consumi si ce aplicatie face trafic de date. In plus, ai in permanenta date legate de download si de upload:

Trafic mare de date pe mobil? - monitorizeaza reteaua WiFi, 3G sau 4G

Detalii mai multe poti afla in timp real si din zona notificarilor. In functie de preferinte, notificarea poate fi si dezactivata:

Trafic mare de date pe mobil? - monitorizeaza reteaua WiFi, 3G sau 4GDupa instalarea aplicatiei si pornirea ei, ai parte de un scurt tutorial:

Dupa cei ai deschis aplicatia, vei vedea detalii legate de viteza actuala, reteaua la care esti conectat si viteza maxima de download pe care ai atins-o. In captura nr 2., observam cateva optiuni disponibile:

Atunci cand esti pe YouTube si pornesti un clip la rezolutie mare, vei vedea ca traficul a crescut destul de mult. Dupa cateva secunde necesare ca acel clip sa se incarce (buffer), traficul de date va scadea considerabil.

Trafic mare de date pe mobil? - monitorizeaza reteaua WiFi, 3G sau 4GIn captura foto de mai jos, observati si care sunt setarile disponibile pentru aceasta aplicatie.Trafic mare de date pe mobil? - monitorizeaza reteaua WiFi, 3G sau 4GIn cazul in care considerati aplicatia ca fiind utila pentru voi, o purteti descarca rapid din Google Play.