Acasă Firmware Samsung Tutorial instalare Android 8 Oreo pe Samsung S8+ SM-G955F

Tutorial instalare Android 8 Oreo pe Samsung S8+ SM-G955F

33
nofollow

Tutorial instalare Android 8 Oreo pe Samsung S8+ SM-G955F, nu urmati acest tutorial daca aveti alt model de telefon sau alta varianta de Samsung Galaxy S8 Plus.

Trebuie sa detineti un S8 PLUS cu procesor Exynos 8895, nu instalati pe un S8 PLUS cu Snapdragon! Este un firmware oficial Samsung, nu este nimic customizat. Daca vreti sa-l instalati cand va veni prin OTA, mai aveti de asteptat cateva saptamani sau chiar luni. Pentru moment, el a inceput sa soseasca pe telefoanele din Germania si Spania.

Daca aveti varianta S8 (nu PLUS), puteti urma tutorialul, insa folositi fisierele pe care le gasiti la final. Si in acest caz, tutorialul este valabil pentru un S8 cu procesor Exynos.

Sunt cateva fisiere pe care trebuie sa le descarcati. Aveti nevoie si de un card MicroSD si de PC.

Rezulta versiunea oficiala OREO, versiune stabila cu un update venit de la Samsung. Acest update, rezolva cateva dintre problemele aparute cu primul update le OREO.

Tutorialul este testat pe telefonul personal si perfect functional. Il urmati pe propria raspundere!

tutorial instalare android 8 oreo pe samsung s8+ sm-g955f

Tutorial instalare Android 8 Oreo pe Samsung S8+ SM-G955F

Fisiere necesare:

 • 1 – G955F+AQL5+Odin (se dezarhiveaza pe PC) link
 • 2 – G955F+AQL5+to+ZRA5 (nu se dezarhiveaza, se copiaza direct pe MicroSD) link
 • 3 – G955F+ZRA5+to+CRAP (nu se dezarhiveaza, se copiaza direct pe MicroSD) link

Se instaleaza in ordinea de mai sus (1-2-3)

Pentru inceput, inainte de a va apuca de treaba, copiati pe cardul de memorie fisierele 2 si 3, fara sa la dezarhivati. Introduceti cardul de memorie in telefonul Samsung Galaxy S8 Plus.

Asigurati-va ca aveti pe PC instalata aplicatia Samsung Kies. Daca nu o aveti, recomand sa o instalati, aveti acces la driveri. Acestia sunt necesari pentru detectarea telefonului de ODIN.

Descarca programul ODIN de aici si porneste-l pe PC.

Opreste telefonul Samsung Galaxy S8 Plus.

Reporneste telefonul in modul download. Apasa in acelasi timp pe Butonul Bixby, Volum jos si power.

tutorial instalare android 8 oreo pe samsung s8+ sm-g955f

Conecteaza telefonul la PC.

Asigura-te ca telefonul este recunoscut. Daca este recunoscut, va va aparea un mesaj semnalizat cu albastru.

tutorial instalare android 8 oreo pe samsung s8+ sm-g955f

Nu bifati nimic altceva in aplicatia ODIN.

Acum, apasati pe “BL” si selectati fisierul rezultat din dezarhivarea arhivei descarcata la punctul 1. Asteptati ca fisierul sa se incarce in Odin, apoi, repetati cu “AP”, “CP” si “CSC”.

 • AP_G955FXXU1AQL5_CL12640043_QB16101096_REV00_user_low_ship_meta.tar.md5
 • BL_G955FXXU1AQL5_CL12640043_QB16101096_REV00_user_low_ship.tar.md5
 • CP_G955FXXU1AQL5_CP8346471_CL12640043_QB16101096_REV00_user_low_ship.tar.md5
 • HOME_CSC_OXM_G955FOXM1AQL5_CL12640043_QB16101096_REV00_user_low_ship.tar.md5

tutorial instalare android 8 oreo pe samsung s8+ sm-g955f

In ODIN, apasati pe START si asteptati. NU deconectati telefonul de la PC!

Cand vedeti mesajul de final scris cu verde “PASS”, procedura a luat sfarsit. Telefonul va reporni. Dupa repornire, il opriti complet si intrati in recovery.

Pentru asta, apasati in acelasi timp butoanele Bixby, Volum sus si power.

Dupa ce ati intrat in recovery, selectati: Apply update from SD Card si alegeti G955F+AQL5+to+ZRA5, primul fisier copiat pe cardul de memorie.

tutorial instalare android 8 oreo pe samsung s8+ sm-g955f

Instalarea va porni automat. Dureaza aproximativ 10 minute, nu interveniti asupra telefonului! La final, va reporni automat cu Android 8 OREO! Opriti-l si reporniti telefonul in modul recovery, apasati in acelasi timp butoanele Bixby, Volum sus si power.

Din nou, Apply update from SD Card si selectati acum fisierul G955F+ZRA5+to+CRAP. Asteptati instalarea, telefonul va reporni automat. Acest ultim fisier este tot un OREO, este vorba despre un update venit OTA pe telefoane.

Asta afost tot! Acum, aveti Android 8 OREO pe telefonul Samsung Galaxy S8 Plus cu Exynos. Daca aveti S8, folositi urmatoarele fisiere:

 • G950F AQL5 Odin.zip link 
 • Update.zip (pentru card MicroSD) link

Daca aveti intrebari sau nelamuriri, puteti apela la rubrica de comentarii.

33 COMENTARII

 1. Da, este bun, dar avertizeaza lumea ca este update-ul pt.alta tara, nu are nimic pt. cei care stiu sa descarce softul oficial, de unde(sammobile) si sa lucreze cu odin, pentru cei de pe digi s-ar putea sa nu mai aveti optiunile pt. vo-wifi si volte. Se va schimba si csc-ul, pe urma va fi mai greu sa treceti inapoi csc-ul pe RO. Mai bine asteptati update-ul pt. Romania deoarece updte-urile urmatoare le veti primi pentru tara respectiva. Parerea mea.

 2. Urmand pasii de pe site, am facut si eu upgrade-ul. Dupa cateva ore de folosinta, pare ca se misca cu ~10% mai repede in meniu & aplicatii. (inca nu imi dau seama de consumul bateriei, dar sper sa existe niste mici imbunatatiri si aici)
  Multumesc Androidro.ro <3

 3. si nu pot instala ce am pe sd, adica zip-urile
  l-am lasat sa porneasca asa, fara sa instalz zip-urile de pe sd, i-am dat software update si mi-a aparut ca isi face update la oreo. sa vad acum ce se intampla.

 4. All is done! Nu mi-a vazut sd card-ul si nu am putut instala cele doua zip-uri de pe sd. Am lasat sa se intaleze pana la sfarsit, dupa i-am dat software update si si-a facut update singur la oreo, functioneaza perfect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here