baterie

Unboxing – Ce inseamna Allview Smart Home?

Unboxing - Ce inseamna Allview Smart Home?

Allview Smart Home sau mai bine spus Smart Home, reprezinta o categorie de produse ceva mai atipice fata de ce ne imaginam noi atunci cand spunem Allview.

In general, asociem Allview cu telefoanele mobile, asa ne-am obisnuit. Insa, inca de la sfarsitul anului 2016, aceasta companie are in oferta si o gama larga de produse menite sa ne simplifice viata si sa ne transforme locuinta intr-una mai inteligenta.

Mai exact, Allview Smart Home. Ei au trimis catre androidro.ro nu mai putin de 5 produse, le voi face in acest articol numai un unboxing si o scurta prezentare, urmand ca in perioada urmatoare sa apara si materiale de review.

Unboxing - Ce inseamna Allview Smart Home?

Gama de produse este una extrem de variata, sunt chiar multe produse ce te ajuta sa ai o casa smart. Cei de la Allview chiar le-au asociat in diverse pachete pentru a fi mai usor de ales si mai accesibile. Vedeti toate oferta lor, AICI.

Conform celor de la Allview, “Allview Smart Home foloseste pentru comunicarea wireless a dispozitivelor inteligente cel mai sigur limbaj de comunicare recunoscut pentru Internet of Things. Tehnologia ZigBee utilizeaza un algoritm de criptare care ofera un nivel de protectie asemanator celui din domeniul bancar. Siguranta transferului de date in IoT si consumul redus de energie sunt asadar principalele atuuri ale tehnologiei ZigBee”.

Ce inseamna o casa inteligenta?

O casa pe care o poti controla de la distanta si mai mult decat atat, una pe care o poti si supraveghea. Si in mod logic, putem face asta cu ajutorul unei unitati centrale si unor senzori, dar avem si prize inteligente, oglinzi inteligente, becuri smart multicolore, intrerupatoare inteligente, etc. Toate sunt wireless!

Desi produsele sunt numite generic “Smart Home“, pot fi folosite in orice incapere, indiferent de destinatia ei. Fie ca avem o casa la curte sau un apartament, un depozit, o hala, un magazin, un birou sau o afacere, aceste produse sunt chiar interesante.

Unboxing - Ce inseamna Allview Smart Home?

Creierul” este un dispozitiv cu 2 functii. Mai exact, discutam despre Allview Smart Cam, o camera video inteligenta de supraveghere ce are in acelasi timp si rol de centru de comanda si control pentru restul senzorilor Allview. Iti mai trebuie aplicatia instalata pe telefon si apoi, poti monitoriza si chiar controla diverse aspecte ce tin de casa ta.

Este bine de stiut ca fara aceasta camera senzorii nu pot functiona. In general, cei de la Allview vand diverse pachete, in diferite configuratii.

Acum, aruncam numai o privire peste cateva dintre aceste produse, urmand ca in zilele urmatoare sa le punem si la treaba.

Allview Smart Cam

Este creierul intregii case. O poti conecta la telefonul mobil si apoi, poti supraveghea si inregistra ce se intampla in locatie, poti comunica cu cei de acolo sau chiar poti controla locatia respectiva.

Asociata cu senzorii, iti da posibilitatea de a aprinde sau stinge lumina de la distanta, in cazul unei avarii poti opri gazele, te poate anunta rapid in cazul in care se deschid usile sau geamurile, primesti o notificare pe telefon chiar si in cazul in care un senzor detecteaza fum.

Mai mult decat atat, te anunta imediat in cazul in care este detectata o miscare nedorita in casa ta, la fel de repede vei afla si daca din nefericire, vecinul te-a inundat!

Tot prin intermediul camerei, poti controla de la distanta si electrocasnicele, cu ajutorul prizei inteligente. Exista posibilitatea de a verifica direct de pe smartphone statisticile consumului de energie electrica, poti programa electrocasnicele sa porneasca doar atunci cand ai nevoie de ele. Spre exemplu, pompa de apa sau lumina unui acvariu si pana la urma, absolut toate electronicele care functioneaza la 220.

Si asta nu este tot! Smart Home inseamna si controlul aparatul de aer conditionat, a televizorului, a instalatiei de iluminare, sistemul audio sau orice alt aparat care in mod normal poate fi controlat cu o banala telecomanda. Toate acestea se fac cu ajutorul senzorilor.

Allview Smart Cam arata fix asa:

Allview Smart Cam filmeaza HD la rezolutie 720P si se conecteaza la internet prin WiFi. Are un design placut, se poate roti la 360 grade, suporta conectarea a unui numar infinit de senzori, unghiul de vizualizare este de 111 grade.

Este dotata cu microfon dar si cu difuzor, functia DVR este prezenta la datorie. DVR sau Digital Video Recording inseamna inregistrare video de pana la 30 de zile. Camera inregistreaza continuu iar tu poti vizualiza imaginile filmate direct din aplicatie. Imaginile sunt stocate cronologic, iar numarul de zile inregistrate este in functie memoria de stocare a cardului microSD.

Este capabila sa surprinda imagini si pe timpde noapte, are senzor IR si de miscare, conexiunea cu restul senzorilor/dispozitivelor se face prin intermediul retelei WiFi.

Acestea sunt numai primele informatii legate de aceasta camera inteligenta cu rol si de centru de comanda si control. Ramane sa o testam si sa vedem cu adevarat ce anume stie sa faca.

Bec Smart lumina calda si rece

Becul wireless are o putere de 7W, soclu E27, durata de viata de 15000h si interval de culoare 3000K-6500K. Functioneaza si el cu ajutorul aplicatiei Allview Smat Home si utilizatorul poate creste sau scadea luminozitatea sau poate alege temperatura de culoare.

Utilizatorul il poate programa, seta diverse scenarii, opri sau porni de oriunde, tot cu ajutorul telefonului mobil. Daca esti intr-o vacanta, poti sa aprinzi lumina in fiecare camera la caderea intunericului si astfel, casa va fi luminata si protejata.

Priza mobila inteligenta

Priza wireless care poate fi controlata direct de pe telefonul mobil si tot cu ajutorul aplicatiei Allview Smart Home. Poti foarte simplu sa racoresti sau sa incalzesti incaparea inainte de a ajunge acasa, poate programa sau controla orice aparat electronic sau electrocasnic si il poate proteja la supratensiune.

In plus si tot prin intermediul aplicatiei, poti verifica statisticile consumului de energie electrica si in timp real, vei afla cat consuma fiecare aparat conectat la o priza Allview.

Senzori de contact

Exista pe piata de ceva timp astfel de senzori, cei de la Allview sunt insa unii inteligenti si cu conectivitate wireless. Sunt genul de senzori care se prind de usa sau de geam si iti transmit pe telefon notificari.

Semnalul transmis de acesti senzori este decodificat prin Allview Smart Cam, si va fi trimis catre telefon sub forma unei notificari prin intermediul aplicatiei. Rapid, vei afla daca cineva a patruns in locatie si tu nu-ti doresti asta.

Avertizor acustic wireless

Acesta avertizeaza atat acustic dar si luminos diferitele pericole. Daca-l conectam la senzorii disponibili, primim pe telefon notificari in cazul in care avem o scurgere de gaze, un incendiu, un oaspete nepoftit, etc.

Asa cum spuneam si la inceputul articolului, cei de la Allview au mai multi senzori in oferta, dar si alte produse inteligente din gama “Allview Smart Home”.  Exista chiar o pagina dedicata, acolo puteti vedea toate pachetele, preturile si produsele disponibile.

Ramane sa revin cu recenzii ale produselor primite.

Pana atunci, iata si clipul androidro.ro de prezentare a senzorilor de mai sus:

Allview Smart Home