baterie

Unde vor putea fi montate antenele 5G pentru telefonie

Unde vor putea fi montate antenele 5G pentru telefonie

Unde vor putea fi montate antenele 5G pentru telefonie – Stiu, ne-am saturat sa tot discutam despre 5G si in realitate, telefoanele noastre sa nu se bucure de acest serviciu. Fie anumiti operatori inca nu suporta toate modelele de terminale, fie semnalul este slab sau numai in anumite orase, etc.

Un lucru este cert, oricine isi poate cumpara la un pret decent un telefon mobil care sa suporte conectivitate 5G, asta se intampla deja de cativa ani. Sambata (2 noiembrie 2021), Guvernul a adoptat un interesant proiect de Hotarare.

Concret, antenele telecom vor putea fi (gratuit de catre operatori) amplasate aproape oriunde in orase, chiar și pe spațiile verzi sau in arii protejate, mobilier stradal, stalpii de iluminat public, semnele de circulație, semafoare, panourile și stațiile de autobuz, de tramvai, metrou sau a altor mijloace de transport în comun.

Unde vor putea fi montate antenele 5G pentru telefonie

Proiectul de lege a avut deja o mare intarziere de aplicare si a adus Romania aproape de Curtea Europeana de Justiție și a amanat licitația 5G.

“Pentru a facilita implementarea noilor tehnologii, proiectul de act normativ completeaza legislația actuala privind accesul furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice la infrastructurile fizice, prin stabilirea instalarii și operarii în mod gratuit a punctelor de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsa pe infrastructurile fizice proprietate publica sau privata a statului sau a unitaților administrativ-teritoriale.”