Acasă Aplicatii telefoane Android

Verifica rapid daca telefonul tau are display HDR10, Dolby sau HLG

0

Telefonul tau are un display ce poate afisa continut HDR10, Dolby sau HLG? Haideti sa verificam rapid si am sa va arat cum sa faceti, este suficient sa instalati o simpla aplicatie. Aceasta este gratuita in Google Play si nu trebuie configurata, nu exista niciun fel de setare. Practic, este suficienta o setare si iti va spune daca ai un display compatibil cu continut HDR.

Aplicatia recunoaste rapid daca ecranul este compatibil HDR10, HDR Dolby sau HDR HLG.

Dolby Vision este un format HDR de la Dolby Laboratories, care poate fi opțional acceptat de discuri Blu-ray Ultra HD și servicii video de streaming. Standardul suporta rezoluție de pana la 8K și un spațiu de culoare cu gama larga (ITU-R BT.2020 / YCBCR sau IPTPQc2). Unele profiluri Dolby Vision permit o adancime de culoare pe 12 biți și o luminozitate maxima de 10.000 cd / m2.

HLG (Hybrid Log Gamma), este tot un standard HDR, dar unul mai flexibil in comparatie cu standardele HDR10+ sau Dolby Vision. Face posibila transmisia de continut SD / HD si ofera dispozitivelor posibilitatea de a afisa o varietate mai larga de de conținut HDR.

HDR permite gestionarea informațiilor despre luminozitate dintr-un interval dinamic larg comparativ cu semnalele Standard Dynamic Range (SDR) utilizate în transmisiile normale. Despre HDR10 am discutat in acest articol.

Acum, sa instalam aplicatia si sa vedem daca ecranul telefonului nostru este capabil sa ne ofere continut video de o calitate buna. Aceasta se numeste HDR Display Check si poate fi descarcata gratuit de aici.

Dupa ce deschizi aplicatia, vei vedea o imagine ca in prima captura (adica totul pe alb). Va trebui sa apesi pe mesajul de sus “click here to check if your display supports hdr”. Dupa ce apesi pe acel mesaj, vei vedea si rezultatul. In cazul telefonului meu, ecranul este compatibil cu HDR 10 si HDR HLG, dar nu su cu HDR Dolby.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.