Acasă Tutoriale telefon

Vezi fara root in Developer Options ce aplicatii iti incetinesc telefonul

6

Vezi fara root in Developer Options ce aplicatii iti incetinesc telefonul – Unul dintre secretele meniului “optiuni dezvoltator” este si “process stats”, acolo unde poti vedea ce aplicatii ruleaza, le poti opri pe cele ce consideri ca nu au ce cauta acolo sau chiar poti vedea daca nu cumva sunt aplicatii ce nu ar trebui sa fie instalate pe telefonul sau pe tableta ta.

Atentie, in cadrul “optiuni dezvoltator” – “process stats” poti vizualiza si aplicatii de sistem, vitale bunei functionari a dispozitivului tau. Vestea buna este ca nu ai ce sa strici acolo, cel mult poti opri o aplicatie ce nu trebuie oprita, insa la repornirea telefonului/tabletei, lucrurile revin la normal.

34

Pentru inceput, daca nu ai activata ramura “developer options” trebuie sa o activezi (fara root)si pentru a face asta intri in  meniu-setari-despre telefon si apesi consecutiv de 7 ori pe build number sau numar compilare. Vei primi un mesaj ce te instiinteaza ca ai activat cu succes “developer options”. Aici poti vedea daca nu cumva ruleaza aplicatii pe care totusi tu nu le mai folosesti de ceva vreme, astfel incat le poti dezinstala, salvand astfel memorie de stocare si memorie RAM.

Apoi, in meniul setari-despre telefon sau general (in functie de telefon/tableta) vei gasi si intra in “optiuni dezvoltator” si vei cauta “Statistici proces”

67

Poti chiar sa deschizi o aplicatie din lista si sa afli detalii suplimentare, utilizarea RAM medie si maxima, durata de functionare sau alte date mai mult sau mai putin importante. Daca alegi sa apesi pe “fortare oprire” vei inchide instant aplicatia respectiva:

6767

6 COMENTARII

 1. Salut , daca ai doar depanare USB la optiuni dezvoltator faci asa ca sa-l poti activa : intri in setari te duci la meniul “despre telefon” ( eu il am in romana ) si apoi si te duci la ultima linie si anume versiunea de android , la mine de ex. imi arata “doogee F5 android 5.1 nr. ……… ” si apesi pe aceasta ultima linie de mai multe ori consecutiv pana iti apare o fereastra mica in care spune ca “optiuni dezvoltator s-au activat” , apoi te duci la optiuni dezvoltator si pe langa depanare USB o sa ai si deblocata partea “optiuni dezvoltator ” si apoi ai acces la ce face referire acest articol . Sper sa fie de folos .

 2. Acelasi lucru e specificat si in articol :
  ” Pentru inceput, daca nu ai activata ramura „developer options” trebuie sa o activezi (fara root)si pentru a face asta intri in meniu-setari-despre telefon si apesi consecutiv de 7 ori pe build number sau numar compilare. Vei primi un mesaj ce te instiinteaza ca ai activat cu succes „developer options”.
  (aici specific eu ca trebuie sa te intorci inapoi la setari si abia apoi apesi pe setari dezvoltator si… )
  Aici poti vedea daca nu cumva ruleaza aplicatii pe care totusi tu nu le mai folosesti de ceva vreme, astfel incat le poti dezinstala, salvand astfel memorie de stocare si memorie RAM.”

 3. Nu m-am facut inteles. Am activat DEVELOPER OPTIONS, dar in cadrul Dev. Opt. nu am Process Stats, si n-am de unde sa-l iau. Am:
  1) take bug report
  2) desktop backup pass
  3) Stay awake (bifat sau nu)
  4) protect SD card
  5) Enable fast power on
  6) Usb debugging
  7)Revoke usb debugg authorization
  Power menu bug reports
  allow mock locations
  select debug app
  show touches
  pointer location
  show layout bounds
  windows animation scale
  transition animation scale
  animator duration scale
  simulate secondary dsplays
  force gpu rendering
  show gpu view updates
  show hardware layers update
  show gpu overdraw
  debug non-rectangular clip open
  force 4x msaa
  disable hw overlays
  strict mode enabled
  show cpu usage
  profile gpu rengering
  enable opengl traces
  don”t keep activities (sa le inchida imediat ce iesi din ele – nu stiu cum e mai bine)
  background process limit (standard limit – AICI NU STIU CUM E MAI BINE)
  show all anrs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.