Acasă Aplicatii pentru telefoane Android 2020 Aplicatia pe care trebuie sa o ai! Google Lens este chiar utila!

Aplicatia pe care trebuie sa o ai! Google Lens este chiar utila!

6

Aplicatia pe care trebuie sa o ai! Google Lens este chiar utila!

O aplicatie dezvoltata de Google si asta inseamna ca este chiar folositoare, nu are probleme de functionare si nici nu include reclame. Isi atinge fix scopul pentru care a fost lansata.

Nu este chiar noua, stiam de ea, dar nu am utilizat-o pana acum. Ca sa fiu si mai exact, aplicatia Google Lens a aparut in data de 4 octombrie 2017, disponibila si pentru Android, dar si pentru telefoanele iPhone (iOS)

Sunt unele telefoane care o au deja integrata in aplicatia de camera, alti producatori au dezvoltat o versiuni asemanatoare, dar nu cred ca reusesc sa se apropie de standardul impus de Google.

Ce face aplicatia Google Lens? Daca vreti sa fac o comparatie, o pot face cu Shazam. Stim ca Shazam poate identifica orice melodie (prin microfonul telefonului), este suficient sa pornim aplicatia si sa apasam pe butonul dedicat.

Asemanator procedeaza si Google Lens, insa se foloseste de camera telefonului si nu identifica melodii. In schimb, identifica aproape orice cu ajutorul retelei neuronale. Obiecte, alimente, plante si lista poate continua. Eu am testat-o la greu si pot spune ca m-a uimit.

Am folosit-o initial pentru a detecta o planta din acvariu. Nu stiam cum se numeste si chiar doream sa aflu cum se intretine. Stiam de aplicatie, am instalat-o si rezultatele au fost chiar spectaculoase. Pe langa planta respectiva, a reusit sa recunoasca inclusiv pestii din acavriu 😉

Mai mult, a reusit sa recunoasca si bulele de CO2 (dioxid de carbon) care ieseau din difuzorul dedicat pentru asa ceva! Am indreptat camera apoi spre tastatura unui laptop si a recunoscut direct modelul acelui laptop. Si am indreptat camera spre tastatura, nu spre alt indiciu.

Deci, este super buna in cazul in care doresti sa identifici orice. Iata si cateva teste pe care le-am facut, aplicatia este gratuita si se descarca de AICI. Nu trebuie sa faceti vreo setare speciala, este suficient sa o porniti si sa o utilizati.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here