Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Cum sa vezi la calitate mai mare clipuri video pe YouTube

Published

on

Youtube 4K 60p pe orice telefon, indiferent de display sau procesor si este o functie introdusa chiar de catre Google, in aplicatia oficiala. Tot ce trebuie sa faci, este sa accesezi Google Play, sa cauti YouTube si daca iti apare o actualizare noua, sa o instalezi.

Apoi, cauti un clip video 4K si vei constata ca poti bifa sa vezi acest film la rezolutia 2160p si chiar 60 fps. Asta inseamna ca nu trebuie sa mai folosim o aplicatie conexa pentru a ne bucura de continut la cea mai buna calitate pe YouTube.

Youtube 4K 60p pe orice telefon

Automat, iti vei pune 2 intrebari. Va suporta procesorul telefonului nostru aceasta rezolutie sau are capacitatea de a reda fluent un clip in 4K? Ce rost are sa ma uit la un clip 4k 60p (2160p) cat timp am un smartphone cu ecran 1080p sau poate numai o rezolutie HD?

Advertisement

Cum sa vezi la calitate mai mare clipuri video pe YouTube

Sunt intrebari bune! Eu am testat noua functie pe 2 telefoane mbile. Pe un OnePlus 7 PRO cu display 2K si procesor Snapdragon 855, dar si pe un iHunt S30 Ultra ce are ecran 1080p si procesor MediaTEK Helio P60+4GB memorie RAM.

Stiam ca telefonul OnePlus este capabil sa-mi ofere o imagine fluenta si de cea mai buna calitate, procesorul “duce” fara probleme un clip 4K. Inainte ca cei de la YouTube sa adauge aceasta optiune, in aplicatia oficiala nu puteam selecta 4K.

Youtube 4K 60p

Acum, indiferent de telefonul mobil, o poti face. Insa, este oarecum fara rost. Procesorul Helio P60 nu este capabil sa redea fluent pe ecranul lui S30 Ultra acest continut 4K. Apar momente in care sacadeaza. Insa, putem selecta o rezolutie intre FHD si 4K. Adica 1440p si sunt sanse mai mari ca telefoanele mai slabe sa faca fata. Helio P60 se descurca bine la aceasta rezolutie si ruleaza fluent.

Advertisement

Daca avem display 1080p, oricum clipurile se vor vedea la aceasta rezolutie chiar daca selectam 2160p. Asa este. Cu toate ca putem selecta 4K, calitatea si rezolutia nu va fi una 4K. Ecranul nu permite asta, nu are cum sa o faca, este vorba de nr. de pixeli. Dar chiar si in astfel de conditii, imaginea va fi mai detaliata.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Alin

    februarie 22, 2021 at 11:12

    Exact cum zici la sfârșit:
    Chiar daca nu este un display 4k va fi o imagine mai buna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des