Connect with us

YouTube pregateste o functie pe care o astept de mult (Lock Screen) si chiar ma lovesc frecvent de lipsa ei, mai ales pe telefonul mobil cu Android. Dar pentru inceput, se pare ca aceasta noua caracteristica va sosi pentru abonatii Premium, nu si cei care o descarca si o folosesc gratuit, adica persoanele care au rabdare sa vizioneze reclamele.

Aceasta noua caracteristica, numita “Lock Screen”, va fi extrem de utila atunci cand te uiti la un clip video si fara sa vrei, atingi ecranul.

Scopul ei este de a dezactiva interactiunea tactila in timpul redarii unui videoclip in modul ecran complet. Astfel, fanii YouTube vor putea sa se bucure de clipurile preferate fara teama ca ar putea opri redarea sau selecta un alt videoclip din greseala. Compania a anuntat acest experiment pe pagina sa, Experiments.

Pentru a activa aceasta functie, utilizatorii selectati pentru testare trebuie doar sa apese pe pictograma de setari din coltul stang superior al ecranului. Momentan este in faza de testare si este limitata la un grup de utilizatori Premium pe Android si iPhone, se va incheia pe 30 iulie.

YouTube pregateste o functie pe care o astept de mult, Lock Screen

Ramane de vazut cat va mai trece pana cand YouTube va oferi aceasta caracteristica tuturor, probabil ca destul de curand. Sincer sa fiu, nu stiu daca acum exista in Google Play o aplicatie conexa care ar face impiedica atingerile accidentale, nu am cautat si nu am gasit-o nici in versiunile customizate.

Dar “Lock Screen” vine ceva mai tarziu fata de ce ma asteptatm, Netflix are asa ceva inca din 2020. In orice caz, am observat ca YouTube este o aplicatie destul de conservatoare, adica functii noi sunt implementate destul de greu si de rar.

YouTube pregateste o functie pe care o astept de mult, Lock Screen

Tot in curand, aplicatia nu te va mai lasa sa o folosesti daca observa (foto sus) ca apelezi la instrumente de tip ad-block si deja a inceput sa trimita notificari utiliatorilor care utilizeaza aceste metode prin care reclamele sunt indepartate.

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!