Acasă Stiri Android Si Noutati Adevarul despre preturile Xiaomi. Preturi lansare vs magazine

Adevarul despre preturile Xiaomi. Preturi lansare vs magazine

0

Atunci cand a fost lansat Mi 11, scriam si despre pretul de numai 500 USD. Nu era un pret pe care l-am pus la misto, mereu verific din mai multe surse. Si nu de putine ori, am observat ca preturile de lansare sunt destul de mici, insa acestea nu se transcriu si in realitate.

Este destul de greu sa afli cu exactitate pretul comunicat de catre producator in momentul aparitiei. Difera in functie de regiunea in care este vandut, de versiune, etc. De multe ori, producatorii nici nu comunica oficial aceste date, apoi poate ne scapa in momentul in care urmarim lansarea pe YouTube, sunt multe aspecte de care trebuie sa tinem cont.

Sunt destui care comenteaza in articole sau pe Facebook si care aduc in discutie alte preturi, unele vazute pe diverse site-uri sau platforme de socializare. Fac aceste mentiuni pentru a se intelege ca este destul de greu sa dai un pret corect atunci cand un telefon se lanseaza.

Si nu de putine ori, pretul din China/India/SUA, etc., poate sa difere destul de mult de preturile finale pe care noi le vedem in magazine. Apoi, daca ati observat, marii producatori au preturi impuse atunci cand prezinta un flagship. Ma refer la preturile pe care le vedem in primele zile de la lansare, ele sunt aceleasi indiferent de magazin (eMag, evoMAG, Altex, etc)

Telefonul acesta inca nu a aparut in Romania, dar l-am gasit pe aliexpress.com, acolo este vandut de catre magazinul MI oficial. Este ceva de incredere, are un rating foarte bun si aproape 1 milion de urmaritori. Spun asta pentru cine vrea sa cumpere de pe aliexpress, intotdeauna trebuie sa se uite la ratingul unui vanzator.

Am gasit acolo numai versiunile cu ROM de China, momentan nimic global/international. Teoretic, nu are rost sa cumparam asa ceva. Si eu nici nu m-as incumeta sa dau 800 USD pe un produs care imi vine in aproape 2 luni de zile, dar asta este o alta discutie.

Sa uitam de cei 500 USD de care aminteam la inceputul articolului, nu ne gandim nici macar la 600 sau la 700 USD. Cea mai ieftina varianta ar avea un pret de 760 USD, dar ni se promit niste cupoane care aplicate ar rezulta un pret final de 608 euro. Numai ca acel cupon nu poate fi aplicat din Romania, eu nu am reusit…

Mai mult de 10 USD nu cred ca putem obtine ca reducere, asta ar insemna un pret final de aproximativ 750 USD, adica 3000 de lei. Nu am pus la socoteala nici taxa de transport de aproape 10 USD si nici cat vom plati la vama din Romania, probabil cateva milioane.Ce vreau sa spun cu acest articol. Avand in vedere ca sunt destul de multi care vor asteapta acest telefon in Romania, nu trebuie sa se astepte la preturi cu mult sub 4000 de lei, poate nici macar sub 4000 de lei. Cel mai probabil, un Xiaomi Mi 11 va costa peste 4000 de lei (in Romania, pret final la magazinele online)

Cine-l va importa oficial, va trebui sa plateasca anumite taxe, sa-si puna profitul, TVA sau ce taxe mai sunt. Dar cred ca va ramane unul dintre cele mai accesibile telefoane cu Snapdragon 888 ce vor fi lansate in 2020. Si chiar daca nu folosesc un telefon Xiaomi, raman fan Xiaomi 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here