Afla rapid din meniul telefonului daca e compatibil cu Digi Mobil 4G (MediaTEK)

Cred ca telefoanele cu platforma MediaTEK sunt foarte raspandite, poate cele mai raspandite, la fel si Digi Mobil, companie ce a explodat practic in ultimii ani datorita abonamentelor ieftine. Din pacate, au un 4G mai complicat si nu multe sunt telefoanele compatibile cu banda 38 a lor.

Am sa va arat in cele ce urmeaza cum sa aflati daca telefonul vostru cu MediaTEK este compatibil cu DigiMobil 4G B38 2600 Mhz si pe forumurile din afara am citit chiar ca unii utilizatori au reusit sa activeze anumite benzi din acest meniu secret al telefoanelor cu MediaTEK, din Engineer Mode.

Este destul de simplu de aflat benzile 3G sau 4G in care functioneaza un telefon, important este sa nu schimbati nimic acolo, in acel meniu, asta in caz ca nu va pricepeti. Daca puteti activa B38 cu atat mai bine. Daca nu aveti Digi Mobil 4G si nici macar nu intentionati sa va cumparati un abonament la ei, aflati totusi de ce este in stare telefonul vostru in materie de 3G si 4G.

Iata cum sa procedati, asta dupa ce instalati aplicatia, o porniti si intrati in meniul Engineer Mode, vedeti ca aplicatia are si o reclama de care va trebui sa scapati, insa se scapa repede de ea. Desigur ca poate fi folosit si un cod secret pentru a patrunde in acest meniu, insa este mai simplu si mai comod cu o aplicatie:

CITESTE SI:  Tutorial: Transport rapid DHL din China, taxe de platit si acte necesare!

Apasati pe “Open engineer Mode”

Screenshot_2016-04-15-19-54-48

Apasati pe “Telephony” si apoi pe Band Mode.

Screenshot_2016-04-15-19-54-52

Daca aveti un DualSIM, selectati SIM 1 sau Sim 2, de curiozitate, le puteti accesa pe rand pe amandoua.

Screenshot_2016-04-15-19-54-54

Aici vedeti informatiile despre modemul vostru si benzile in care este capabil el sa lucreze. In caz ca aveti noroc, puteti bifa si casutele valabile dar nebifate, apoi apasati SET. Daca nu sunteti siguri de modificare, puteti apasa apoi pe “Reset to default” si totul revine la normal. Nu conteaza daca aveti sau nu un 4G, puteti vedea informatiile si pentru un 3G.

Sigur te intereseaza si:

More from Cosmin

DOOGEE Y100 Plus 4G la un pret de 500 lei pe gearbest.com

DOOGEE Y100 Plus 4G la un pret de 500 lei pe gearbest.com...
Citeste tot

7 Comentarii

  • Pe Allview v1 Viper i rootat cu kingo aplicatia de mai sus nu arata ca in imaginile de mai sus, ci la fel ca MTK Mobile uncle tools, fara benzile 4G. Am Vdf si Org. Ce o fi oare?

  • Eu am allview e4 lite si la oraș am 4g nelimitat acasa imim erge doar 3g , ianuarie pana acum pe 3g mergea nelimatat chiar daca aveam 3gb 3g pe luna dar acum nu mai am depasit cei 3gb 3g si viteza a scazut , de ce oare ?

  • Scormonind dupa informatii aditionale pe net iata ce am gasit: ia tastati in dialer *#*#4636#*#* sa vedeti ce informatii va da! Enjoy!

  • Am instalat pe un P 8 Energy, merge sa debifez casute dar sa bifez ceva in plus nu. Ce ai vrut sa spui cu “In caz ca aveti noroc, puteti bifa” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *