Connect with us

Stiri despre telefoane

Android 10 este oficial, dar ce aduce nou fata de Android 9?

Published

on

Android 10 este oficial, dar ce aduce nou fata de Android 9?  Android 10 este oficial de acum si prima noutate este data chiar de denumirea versiunii. Nu vom mai avea nume de prajuturi sau deserturi, nici macar litere. Google s-a gandit ca este mai ok sa fie numai cifre.

Astfel, nu exista Android Q, denumirea oficiala este de Android 10 si atat, nimic mai mult. Nu cred ca deranjeaza pe cineva aceste aspecte, dar parca era mai frumos inainte. Oricum, este un aspect ce poate fi trecut cu vederea. Avem parte inclusiv de un nou logo!

In special, utilizatorii sunt interesanti de modificarile la interfata de utilizator, adica impactul vizual. Despre setari si optiuni, nu prea are rost sa scriem acum. Fiecare producator isi customizeaza interfata asa cum doreste. Deci, daca un Samsung are o anumita functie dar un Huawei nu o are (sau invers), nu sistemul de operare este “vinovatul”.

Advertisement

Android 10 este oficial, dar ce aduce nou fata de Android 9?

Pe langa modificarile importante si o securitate mult mai buna, apar si cateva noutati, unele de care utilizatorul se va bucura chiar daca are un telefon cu un Android mai putin customizat, sau aproape deloc.

Deci, indiferent de modelul de telefon mobil, vom primi in meniu:

 • Posibilitatea de a seta un mod intunecat pentru toata interfata.
 • Navigare prin gesturi inteligente.
 • Gestionarea adaptiva a notificarilor.
 • Confidentialitate in plus si securitate sporita.
 • Smart Reply ce sugereaza actiuni. Spre exemplu, cand cineva va trimite un mesaj cu adresa unei locatii sau cu linkul unui clip video de pe YouTube, aceste linkuri vor putea fi deschise direct fara actiuni precum copy/paste
 • Live caption – posibilitatea de a urmari orice clip cu subtitrare instantanee, fara a-i deranja pe cei din jur, exemplu vedeti mai jos:

 • O caracteristica ce ve permite sa aveti tastaturi diferite, pentru profiluri diferite.
 • Posibilitatea de a seta un cronometru pentru o anumita aplicatie sau un anumit website (functie utila pentru contorizarea timpului petrecut).
 • Noi emoji, inclusiv unele 18+ ;).
 • Suport pentru streaming audio catre dispozitivele auditive.
 • Suport inclusiv pentru telefoanele pliabile.

Android 10 este oficial, dar ce aduce nou fata de Android 9?

Advertisement

Asa cum ne asteptam, primele telefoane ce primesc o versiune stabila, sunt:  Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, dar si Pixel 3a XL. Chiar si cei de la OnePlus au lansat astazi variante (imbunatatite fata de precedentele) de Android 10, insa nu actualizari stabile.

Conform celor de la Google, in viitorul apropiat, de actualizari full se vor bucura modele produse de OnePlus, Samsung, Xiaomi sau OPPO.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

 1. Anonim

  septembrie 4, 2019 at 11:54

  Lasa-ma sa ghicesc….. Au scos functia de inregistrare ecran. De ce nu introduc odata si posibilitatea de a bloca accesul la wifi al aplicatiilor? Bine ca au de acum incolo se ocupa ei de update-uri de securitate. Si imi place ideea ca au bagat si emoji 18.

 2. Adi

  septembrie 4, 2019 at 22:17

  Pe Smart TV nu s-au introdus nici versiunea 9, așa că mai avem de așteptat. Pt telefon însă e binevenit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des