Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Aplicatia Ampere full, despre incarcarea telefoanelor cu Android

Published

on

Aplicatia Ampere full, despre incarcarea telefoanelor cu Android, este vorba despre o aplicatie pe care eu am mai prezentat-o aici pe androidro.ro, insa era vorba despre varianta lite care nu prea a fost exacta si nici nu prea a multumit utilizatorii. Am instalat din alte surse si varianta PRO, una care pare sa fie destul de exacta si sa se descurce mai bine. Acum, in Google Play exista numai o singura varianta a aplicatiei, pare a fi cea full.

Este o aplicatie care ne arata intensitatea curentului oferit de un incarcator, cat amperaj ofera un port USB al unui incarcator sau alt dispozitiv de incarcare prin USB (PC, casetofon auto, etc). Va spun ca este o mare diferenta intre amperajul oferit de portul calculatorului, un incarcator normal si unul de calitate! Nu recomand nimanui sa-si incarce telefonul de la PC, in cele mai multe cazuri puterea oferita este mica si incarcarea dureaza mult. Eu personal folosesc un incarcator de 2A si diferenta se simte, indiferent ca vorbim despre un telefon ce suporta incarcare rapida sau nu.

De data aceasta, nu m-am folosit de un telefon performant, am testat aplicatia Ampere pe un Bluboo Dual ce nu suporta incarcare rapida. Nu este o aplicatie esentiala, insa te poate ajuta sa alegi un charger mai bun pentru o incarcare rapida, am sa pun aici linkul spre Google Play desi eu am instalat alta aplicatie din alte surse.

Advertisement

Dupa ce o instalati, in functie de sistemul de operare, aplicatia va alege varianta optima si va trebui sa acceptati asta. Mai jos, vedem interfata aplicatiei Ampere atunci cand se masoara sau cand nu incarca dar si cand am folosit un charger mediu:

Observam ca aplicatia este capabila sa recunoasca atunci cand am conectat telefonul la un incarcator standard sau la un port USB, ne mai ofera detalii despre starea bateriei, capacitate, voltaj, tip, modelul telefonului, etc. Vedem mai jos ce se intampla cand am conectat telefonul la un PC, incarcarea este una lenta!

Si in final, incarcarea cu ajutorul unui incarcator bun, este o diferenta notabila:

Advertisement

Aplicatia Ampere poate fi descarcata de AICI, ea este gratuita si nu va pot spune cu exactitate daca este varianta full, insa alta nu exista acum in Google Play, nu pot garanta totusi ca informatiile prezentate sunt 100% reale dar aplicatia are peste 1.000.000 de descarcari.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

  1. Marius

    martie 28, 2017 at 20:35

    O aplicatie f.f. buna, poti testa incarcatorul, cablu sau daca ai un powerbank. Din pacate toate incarcatoarele pe care le-am testat de pe piata nu scoteau real mai mult de 1050 mA indiferent ce 2.0A, 2.1A, sau quick charge scria pe ele. Cablul nu te ajuta daca ai un incarcator prost dar te poate incurca, la acelasi incarcator poti avea o incarcare cu 3-400 mA mai mica cu un cablu prost. O surpriza placuta am avut-o cu un powerbank PBANK-FORCE100WE de la o firma romaneasca, nu dau nume sa nu se considere reclama care imi incarca cu 1650mA. Intr-o ora jumate, la fel ca incarcatorul original aveam o baterie de 4000mA – plina. O aplicatie foarte utila pentru a depista incarcatoarele de proasta calitate.

  2. Mihai

    martie 28, 2017 at 23:03

    Da! O aplicatie buna! Unui coleg i se incalzea tare de tot (aproape frigea) telefonul in stand by. Aplicatia asta mi-a aratat un drain variabil de:-350 -500 mA. Afisarea si fundalul aplicatiei era portocaliu in acest caz. Intr-un final, telefonul a fost dus la service unde s-a constatat ca placa de baza avea un scurtcircuit si din cauza asta se încingea telefonul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des