Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Aplicatie pentru Android si Windows care ne avertizeaza in caz de cutremur!

Published

on

Daca tot am resimtit cutremurul de azi noapte (28.10.2018) de la ora 03.42 minute, m-am gandit sa va prezint o aplicatie pentru Android si Windows care ne avertizeaza in caz de cutremur, nu este vorba de ceva aplicatie dezvoltata de oricine, vorbim in acest caz chiar de Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP)

Aplicatie pentru Android si Windows care ne avertizeaza in caz de cutremur!

Exista aplicatia pentru Windows, mai bine zis o pagina web dar si aplicatia pentru Android ce poate fi descarcata gratuit din Google Play. Ambele ne avertizeaza inaintea producerii unui cutremur in Romania, mai interesanta mi se pare totusi aplicatia pentru telefonul mobil deoarece se primeste notificare in timpul unui cutremur, ok este si pagina de internet, aceasta este mai ok deoarece te avertizeaza inainte de a ajunge unda de soc, insa este o mica problema aici…

Aplicatie pentru Android si Windows care ne avertizeaza in caz de cutremur!

EIS este numele ei si aceasta aplicatie ne ajuta sa cautam cele mai recente cutremure, putem alege intensitatea minima de unde sa inceapa cautarea si intervalul de timp care ne intereseaza. Este totusi o aplicatie in stadiul BETA si este interesant ca si in acest caz poti primi direct pe telefon alerta de cutremur, adica se primeste o notificare in timpul unui cutremur, observ clar ca se spune “in timpul” si din pacate, nu inainte…

Advertisement

aplicatie-cutremur

 • Putem seta magnitudinea minima de la care sa primim notificari
 • Alerta luminoasa pe telefon in caz de cutremur
 • Telefonul poate vibra in timpul unui cutremur
 • Mai multe detalii, in Google Play

Aplicatie pentru Android si Windows care ne avertizeaza in caz de cutremur!

Aplicatie alerta seism in faza testare (Open BETA) pentru Windows

Aceasta pare ceva mai ok, dezavantajul ar fi acela ca trebuie practic sa tii pagina respectiva deschisa permanent in browser si promite sa te avertizeze cu 20-30 de secunde inainte ca unda de soc sa ajunga in Bucuresti. Observ ca se specifica in mod clar Bucuresti, nu imi dau seama ce se intampla daca esti in alte orase.

Iata si descrierea care apare in respectiva pagina de browser care ne avertizeaza in caz de cutremur!

Aplicatie pentru Android si Windows care ne avertizeaza in caz de cutremur!

 

In momentul producerii unui cutremur in zona Vrancea de peste 4.5 grade pe scara Richter:

Advertisement
 • Aplicatia va indica secundele ramase pana la momentul resimtirii undei seismice in Bucuresti in medie 25 ~ 30 secunde;
 • Seismograful va oscila cu posibila magnitudine a cutremurului;
 • Se vor afisa informatiile specifice cutremurului (magnitudinea).
 • Sfera va indica culoarea rosie. In lipsa unei miscari seismice culoarea este verde.
 • Titlul paginii se va schimba succesiv afisand textul “Atentie Cutremur”
 • Aplicatia va emite un semnal sonor specific.

Atentie! Pentru a fi atentionat de aceasta aplicatie va trebui sa fiti conectat in permanenta la acest website fie ca este activ (direct pe aceasta pagina), fie ca utilizati alte siteuri sau ca browserul de internet este pus in bara de start.

INCDFP isi declina orice responsabilitate fata de utilizarea programelor sau aplicatiilor existente in aceasta pagina. Toate programele sunt in testare iar serviciu de transmitere a informatiei depinde de conexiunile de internet.

Pagina de internet poate fi accesata AICI, este o idee buna cu siguranta dar mai greu de pus in practica, teoretic trebuie sa stai cu ochii pe bulina respectiva si sa vezi cand se va colora in rosu. Oricum, este o initiativa de salutat!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
5 Comments

5 Comments

 1. Petre

  septembrie 24, 2016 at 11:22

  Salut,
  link-ul (“Pagina de internet poate fi accesata AICI,…”) ptr apilcatia windows este nefunctional !

 2. Petre

  septembrie 24, 2016 at 11:24

 3. Cosmin

  septembrie 24, 2016 at 11:43

  Am reparat, multumesc.

 4. Denisa

  martie 19, 2017 at 12:40

  O alta aplicatie pentru android care te anunta in timp real cu cca 30 secunde inainte de a resimti unda de soc este “Avertizare cutremur Romania”, singurul lucru care ma deranjeaza putin e ca nu poti seta intensitatea cutremurului de la care sa primesti notificarile, e setat automat sa primesti notificare pentru orice cutremur mai mare de 4 grade

 5. Costy b

  octombrie 28, 2018 at 09:10

  La ce bun înainte cu 30sec dacă e 3 dimineață și vine unu ‘ de 7 grade……

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des