Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Aplicatii care masoara pulsul, fara senzori, pe orice telefon

Published

on

Sunt cateva telefoane care au integrate aplicatii care masoara pulsul, telefoanele respective vin insa cu un senzor dedicat. Asa cum stim, majoritatea terminalelor mobile cu Android nu sunt dotate cu astfel de senzori. Cu toate astea, in Google Play exista mai multe aplicatii care masoara pulsul si pentru asta, se folosesc de LED-ul flash, cel aferent camerei foto principale.

Probabil, multi care au vazut in Google Play astfel de aplicatii, au crezut ca acestea fac parte din categoria celor care nu fac nimic, magazinul de aplicatii nu duce parte (din pacate) de asa ceva.

Dar, astfel de solutii chiar functioneaza si ele folosesc lumina emisa de LED-ul flash pentru a urmari schimbarile de culoare de sub piele si pentru a monitoriza cantitatea de sange care trece intr-un interval prestabilit.

Advertisement

Avand in vedere ca totul tine de un soft (o aplicatie) si nu de un senzor dedicat, nu putem spune ca este vorba despre o precizie foarte mare si astfel de aplicatii nu pot fi folosite pentru a obtine date foarte precise sau pentru a inlocui aparatura medicala. Chiar si asa, rezultatele par a fi destul de bune.

Cu peste 10.000.000 de instalari si peste 300.000 de recenzii, Instant Heart Rate: HR Monitor & Pulse Checker este probabil cea mai buna aplicatie de acest gen, gratuita si pe langa masurarea pulsului (numarul de batai pe care inima le face intr-un minut), ofera utilizatorului si alte optiuni.

Tot ce trebuie sa faci este sa instalezi aplicatia de aici, sa o pornesti si dupa configurarea rapida sa plasezi degetul peste LED-ul flash. Acesta se va aprinde automat si masuratoarea va incepe, vei vedea si tu pe display datele, in timp real.

Advertisement

Utilizatorii isi pot completa profilul, pot vedea un istoric al masuratorilor, exista chiar si un mic ghid alimentar pentru o dieta sanatoasa.

 

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171