Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Prognoza meteo pe telefon, aplicatii meteo utile 2021

Published

on

Prognoza meteo pe telefon – Aplicatii meteo utile, fulgere in timp real, ploi, radar si furtuni, sunt in total 3 aplicatii la numar. Aceste tipuri de aplicatii sunt clar printre cele mai frecvente pe un telefon mobil, cred ca 99% dintre utilizatori folosesc un widget meteo.

De data aceasta nu am sa va prezint un astfel de widget, discutam despre 3 aplicatii distincte. Probabil sa vina si cu widgeturi pentru display, insa nu m-a interesat acest aspect. Avand in vedere ca majoritatea telefoanelor vin din fabrica cu un widget meteo destul de util, nu are rost sa discutam despre altele.

Insa, in Google Play, exista la ora actuala multe aplicatii care promit sa ne ofere date interesante legate de prognoza meteo. Trebuie insa sa stii si ce sa instalezi, nu are rost sa-ti incarci mobilul cu tot felul de porcarii.

Advertisement

Aplicatii meteo utile 2021 – prognoza

Radar meteo in timp real, aveti direct pe site-ul ANM Romania.

Iata 3 aplicatii pe care ti le propun acum, testate si care chiar functioneaza:

1 – Blitzortung Lightning Monitor (monitorizare fulgere)

 Am mai folosit-o si in trecut, pare sa fie ok si destul de precisa. De altfel, are si cel mai bun rating in Google Play. Este simpla, iti arata strict in ce zona a tarii sunt fulgere intr-un anumit moment. Practic, vezi pe harta fulgerele “live”, avem date si legate de intensitatea lor.
In prima captura observam aplicatia in Google Play, apoi harta la nivel general si la final Romania. Pentru a selecta Romania, este suficient sa marim harta cu ajutorul degetelor. Vedem astfel in ultima captura cum sta Romania la capitolul fulgere live.

Este gratuita si se descarca de AICI.

Advertisement

2 – FLOWX

Aceasta este o aplicatie mai complexa, nu iti arata fulgerele in timp real insa ai detaliat prognoza meteo pe cateva zile.

Vedem in prima poza aplicatia asa cum arata in Google Play, apoi avem un scurt tutorial de utilizare. In mod ciudat, mi-a setat inca de la inceput ca locatie orasul Pitesti, locatia mea nu are legatura cu acest oras. Este mai putin important acest aspect.

Vremea pe telefonul mobil 2021

In partea de sus observam afisate diverse informatii, si urmatoarele 6 zile din saptamana. Daca facem pe ecran swipe din dreapta in stanga, grafica se va schimba (un fel de gif) si vom vedea exact cum va evolua vremea in urmatoarele 6 zile. Acele pete de pe ecran reprezinta practic fenomenele la care sa ne asteptam intr-o anumita regiune. Cu cat culorile sunt mai inchise, cu atat fenomenele vor fi mai severe. In afara de precipitatii, aflam detalii legate de temperatura, cantitatea de apa cazuta, viteza vantului, etc.

Advertisement
 Este gratuita si poate fi descarcata de AICI.

3 – Storm Radar: Harta furtunilor

Chiar daca am lasat-o la urma, nu inseamna ca este mai lipsita de importanta. Interesant este ca aceasta aplicatie iti arata in timp real in ce zona sunt furtunile si cat de severe sunt. Astfel, afli cu exactitate cat de severa este furtuna din zona ta, cat este de departe, daca te va ocoli sau nu.

Dupa ce faci primele setari si alegi locatia care te intereseaza, ai pe display deja datele care te intereseaza. Este interesanta animatia automata care iti iarata datele enumerate anterior.

Este gratuita si se descarca de AICI. Retineti totusi ca vremea este schimbatoare, daca datele oferite nu sunt intotdeauna exacte, nu este neaparat vina aplicatiilor!
Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
11 Comments

11 Comments

 1. Claudiu Vecerdea

  iulie 26, 2017 at 17:31

  În top 3 nu trebuie să lipsească Weather&Radar

  • Androidro.ro

   iulie 26, 2017 at 17:35

   Sunt chiat multe utile 🙂 Este mai mult un top 3 descoperiri noi 🙂

 2. Ionel Vălcăneanţu

  iulie 26, 2017 at 17:38

  Eu recomand Meteo M8. Poți să-ti setezi ca furnizor de date meteo cea mai apropiată stație a aviației. Avem în casă 4 telefoane, cu 4 aplicații diferite și asta-i cea mai precisă.

 3. Iony Cid

  iulie 26, 2017 at 17:45

  Deci sunt dispus sa vad o aplicație precisa cat de cat că nu poate niciuna sa fie și să aibă și un widget frumusel

 4. Emil Sorin Filip

  iulie 26, 2017 at 17:55

 5. Marius

  iulie 27, 2017 at 15:52

  Cu toate ca cea mai mare parte de fulgere monitorizate de aplicatia nr. 1 sunt de fapt sferics, o folosesc si eu cu placere si o pot recomanda. Pentru avertizarile si alertele meteo oficiale folosesc si aplicatia gratuita “Alerte meteo Romania”
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meteoware.alertemeteo

 6. Shagird

  noiembrie 8, 2017 at 02:11

  Avertizari meteo/AT feels oke. E in top 6 in my book. 😉

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des