Acasă Stiri Android Si Noutati Sa fim atenti la Petal Search, desi Huawei recomanda aplicatia!

Sa fim atenti la Petal Search, desi Huawei recomanda aplicatia!

4

Asa cum spuneam intr-un articol anterior, Huawei recomanda utilizatorilor sa instaleze si sa foloseasca aplicatia Petal Search pe telefoanele care nu vin cu Google Play din fabrica.

Si cand spun ca Huawei recomanda, chiar asa este, nu fac nicio afirmatie gresita. Este vorba despre o aplicatie ok la prima vedere si chiar bine structurata. Feed pentru stiri, gasim date legate de starea vremii, imagini de fundal, clipuri video, actualizari, dar si aplicatiile mult dorite de catre utilizatori.

Aici ar interveni problema…Daca ceea ce descarcam din Google Play este cat se poate de sigur (sau macar asa ne informeaza Google), este mai greu de controlat un fisier descarcat dintr-o sursa exterioara.

captura emag.ro:

Practic, prin Petal Search, Huawei nu ofera decat o poarta catre un alt site (apkpure.com) si de acolo utilizatorul descarca un fisier apk., cel ce contine aplicatia dorita. Deci, nu se poate imputa nimic celor de la Huawei daca apar ceva probleme de securitate sau daca fisierele descarcate de utlizator ar ascunde si ceva surprize…

Cum se poate intampla asta? Simplu! Pe internet, in afara de apkpure.com, mai exista alte “clone” de Google Play. Apkmirror, aptoide, f-droid, etc. Ei pun la dispozitie aplicatiile in format apk., dar nu cred ca sta nimeni sa le verifice si sa vada daca totul este 100% sigur.

Ce inseamna apk? APK vine de la Android application package file si reprezinta formatul fisierelor utilizate pentru instalarea aplicatiilor Android. Un fisier APK, este de fapt o arhiva ce contine toate fisierele (imagini, sunet, detalii despre aplicatie, codul sursa etc) care sunt necesare unei aplicatii ca aceasta sa ruleze optim in Android.

Deci, sunt mai multe fisiere intr-o arhiva special conceputa pentru a putea fi citita si recunoscuta de un telefon cu Android. Putem avea incredere deplina in aceste fisiere apk.? Aceasta este cea mai importanta intrebare! Raspunsul nu pot sa vi-l dau eu, cert este ca instalati ceva pe telefoane si acel ceva nu este oferit in mod oficial de catre producatorul sistemului de operare.

4 COMENTARII

  1. Da voi de ce sunteți asa siguri ca google este asa de securizat??de ce nu spune nimeni ca huawei sustine cheltuieli foarte mari in legătură cu google, dezvoltarea android si altele!sunteti exact ca restul romanilor, ca niste oi sau ca niste gaini care merg in aceeasi direcție.. Dar de Motorola sau alte companii, de ce nu publicati articole??

  2. Eu nu am avut probleme cu petal search. Telefonul scanează automat toate aplicațiile pe care le instalezi. Nu cred ca securitatea la magazin play este mai buna, pana la urma nici acolo nu sta nimeni sa verifice manual fiecare aplicație. Eu am încredere în Huawei dacă recomanda utilizatorilor Petal Search.

  3. Pana la urma magazinele de genul sunt din totdeauna majoritatea din ele, faptul ca google are monopol pe Android și vine cu magazinul play disponibil e altceva. Telefoanele oricum fac test de risc la aplicații chiar înainte de instalare.
    Spre exemplu cel mai clar apptoide e una din sursele de jocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here