Acasă Stiri Android Si Noutati Batalia pentru primul telefon cu camera de 64MP, Redmi sau Realme

Batalia pentru primul telefon cu camera de 64MP, Redmi sau Realme

9

Batalia pentru primul telefon cu camera de 64MP, se pare ca aceasta se da intre cei de la Xiaomi si cei de la Realme (OPPO). Acesti producatori vor lansa primele modele de telefoane cu senzori de 64MP si asta se va intampla destul de curand.

Chiar in august 2019 ne asteptam sa fie lansate aceste telefoane mobile. Stim ca la ora actuala, exista senzori de 48MP si acestia sunt prezenti pe destul de multe terminale, mai ieftine sau mai scumpe.

Este o lunga discutie in acest caz. Sunt necesare camere cu o astfel de rezolutie? Vor fi pozele mult mai bune si aproape ireprosabile? Aceasta va fi rezolutia din senzor, sau la mijloc va interveni si softul?

primul telefon cu camera de 64mp

Putem sa ne gandim numai la un exemplu. Specialistii de la dxomark.com, il coteaza pe Huawei P30 PRO ca fiind cel mai bun telefon mobil la capitolul foto. Insa, acest telefon, are un senzor de 40MP. Telefonul costa in jur de 1000 euro.

Ca o comparatie, un Xiaomi Redmi Note 7, se lauda cu un senzor de 48MP, asta in conditiile in care telefonul costa sub 200 euro! Teoretic, cel din urma ar trebui sa ofere rezultate mai bune, insa asta nu se intampla, intervin mai multi factori la mijloc.

De la calitatea senzorului, cati MP are el in mod real si pana la softul camerei. Vreau sa spun ca nu este valabila afirmatia “cu cat mai multi MP, cu atat mai bune pozele sau rezultatele finale”!

primul telefon cu camera de 64mp

Ne putem uita si spre Google Pixel 3a. Acesta are un singur senzor foto, unul de 12MP si rezultatele sunt impresionante, cu mult peste telefoane mobile dotate cu 3 camere foto sau cu senzori ce se lauda cu multi MP!

Nu este neaparat ceva rau sau aiurea faptul ca exista acum aceasta “batalie” pentru primul telefon cu camera de 64MP, nu cred ca are nimeni nimic impotriva. Numai ca la mijloc, este mult marketing, adica multa reclama. Producatorii vor sa fie tinuti minte si incearca multe metode pentru a reusi asta.

Vom spune: “uite, Xiaomi a lansat primul telefon cu camera de 64MP“, la fel cum am spus despre OPPO, Meizu sau VIVO ca au fost primii care au prezentat telefoane fara butoane sau cu camere retractabile si senzori de amprente in display. Sau, sa ne amintim despre P30 PRO si camera sa periscop!

Deci, nu “sariti” sa cumparati telefoane cu 48, 64 sau 1000 de MP, nu este tot ccea ce conteaza!

REVEDEȚI PREZENTAREA
general
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here