Acasă Stiri Android Si Noutati Cat de mult se ieftinesc telefoanele Samsung dupa 1 an?

Cat de mult se ieftinesc telefoanele Samsung dupa 1 an?

1

Cat de mult se ieftinesc telefoanele Samsung dupa 1 an? Am fost curios sa vad cat de mult se devalorizeaza un flagship Samsung si asta la un an de zile de la lansare.Acum cred ca este momentul cel mai bun sa ne uitam.

Si asta deoarece tocmai au fost lansate noile varfuri de gama, telefoanele ce fac parte din gama Galaxy S21. Se stie ca telefoanele cu Android nu isi pastreaza pretul atat de mult precum o face unul ce ruleaza iOS, adica un iPhone.

Exista si o explicatie in acest caz, nu stiu insa daca ea este principala. Dar sa nu uitam ca un Apple lanseaza numai cateva modele pe an, sa spunem ca 4 sau maxim 5. Pe de alta parte, Samsung prezinta zeci de modele si nu este vorba numai de Samsung.

Pe piata telefoanelor cu Android, este o concurenta mult mai mare. Varfuri de gama apar mereu, indiferent de producator. Sa spunem ca in luna ianuarie avem parte de telefoane Samsung, februarie Xiaomi, martie Huawei si asa mai departe. Practic, in fiecare luna a anului, mai auzim de un smartphone Android care este super dotat.

Este logic ca modelul anterior sa se devalorizeze, adica producatorul sa mai taie din pretul de vanzare, oferte SH sunt “fara numar” si cred ca aceasta este o explicatie destul de plauzibila.

Sa ne reintoarcem la subiectul nostru. Haideti sa aflam cu cat se vindea Galaxy S20 acum un an de zile si cu cat se vinde acum. Mai precis, sa ne dam seama cat de mult a scazut pretul. Este vorba despre telefoane noi, nu cele second hand.

In data de 11 februarie 2020, scriam acest articol. Acolo aratam preturile de intrare in Romania pentru noile modele de S20. Iata cat costau atunci si cat costa acum, dupa un an de zile. Vandute tot de eMag.

Acum un an (februarie 2020)

  • S20 cu 12GB RAM – 4299 lei
  • S20 Plus, preturi cuprinse intre 4799 si 5299 lei
  • S20 Ultra, preturi cuprinse intre 6499 si 7399 lei

Preturi din ianuarie 2021

  • S20 cu 8GB RAM – 3299 lei si 3499 cu 12GB RAM
  • S20 Plus cu 8GB RAM – 3699 lei
  • S20 Ultra cu 12GB RAM si 128GB ROM – 5279 lei

Preturile de mai sus sunt cele pe care le vedem intr-o zi normala, fara campanii de reduceri. Deci, in medie, un telefon din gama S20 s-a ieftinit cu aproximativ 1000 de lei intr-un an de zile. Mult sau putin, trageti voi concluziile. Eu zic ca inca isi tine binisor pretul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here