baterie

CB on Mobile – statie auto alternativa

CB on Mobile - statie auto alternativa

CB on Mobile – statie auto alternativa
Am descoperit aceasta aplicatie recent in Google play, mi s-a parut foarte tare si nu planuiesc sa renunt la ea atat timp cat sunt sofer.
Aplicatia este preponderent folosita de soferi de tir, de curierat, de taximetristi dar si de soferi ocazionali.
Cunosc deja o parte dintre utilizatori care sunt din toate zonele tarii si care o folosesc zilnic oferind informatii despre trafic, radare, accidente samd

Aceasta aplicatie este una de origine romaneasca si isi propune sa usureze comunicatiile, transformand telefonul intr-o statie de emisie-receptie.
Desigur, aplicatia nu are acces la fecventele statiilor analogice clasice, in schimb are un canal virtual, pe care sunt conectati toti utilizatorii, 99% dintre ei romani care sunt foarte politicosi.

Aplicatia functioneaza cu acces la internet, date sau wi-fi si cu functia GPS pentru regionalizarea comunicatiilor, astfel va puteti seta puterea de transmisie-receptie de la 5 KM la 3500 KM. Asta inseamana ca daca o aveti setata pe putere maxima, veti receptiona transmisii tocmai din Anglia sau de oriunde in raza a 3500 km.
Fata de statiile clasice, aceasta are avantajul ca nu costa nimic, consumul de date este foarte redus iar mesajele se aud clar, fara distorsiuni sau semnale slabe, indiferent de distanta !

Aplicatia are o interfata foarte simpla.In partea superioara a ecranului, avem ultimele 5 transmisii si sunt utile in caz ca nu ati inteles prima data mesajul sau daca nu erati atenti. Iar in partea superioara-dreapta a ecranului aveti butonul de setari.In setari veti gasi: puterea de transmisie-receptie, intervalul de actualizare a mesajelor si intervalul de actualizare a locatiei.
Atentie ! Nu setati puterea prea mica pentru ca nu veti mai auzii pe nimeni.

La mijloc, avem cu albastru si verde, traficul de date, exprimat dupa caz in KB sau MB, iar in partea de jos, avem celebrul buton PTT – Push to talk care trebuie tinut apasat atat timp cat emiteti un mesaj.
Tot ce trebuie sa faceti ca sa utilizati aplicatia este sa o descarcati si sa va faceti un cont, lucru care dureaza 1-2 minute.
Eu o sa fiu adesea pe receptie, cand o sa faceti teste, cel putin 5 persoane in afara de mine, or sa va confirme. Ne auzim pe frecventa si drumuri bune !

Pentru descarcarea aplicatiei direct din Google play, apasa aici