Connect with us

Aplicatii telefoane Android

CB on Mobile – statie auto alternativa

Published

on

CB on Mobile – statie auto alternativa
Am descoperit aceasta aplicatie recent in Google play, mi s-a parut foarte tare si nu planuiesc sa renunt la ea atat timp cat sunt sofer.
Aplicatia este preponderent folosita de soferi de tir, de curierat, de taximetristi dar si de soferi ocazionali.
Cunosc deja o parte dintre utilizatori care sunt din toate zonele tarii si care o folosesc zilnic oferind informatii despre trafic, radare, accidente samd

Aceasta aplicatie este una de origine romaneasca si isi propune sa usureze comunicatiile, transformand telefonul intr-o statie de emisie-receptie.
Desigur, aplicatia nu are acces la fecventele statiilor analogice clasice, in schimb are un canal virtual, pe care sunt conectati toti utilizatorii, 99% dintre ei romani care sunt foarte politicosi.

Aplicatia functioneaza cu acces la internet, date sau wi-fi si cu functia GPS pentru regionalizarea comunicatiilor, astfel va puteti seta puterea de transmisie-receptie de la 5 KM la 3500 KM. Asta inseamana ca daca o aveti setata pe putere maxima, veti receptiona transmisii tocmai din Anglia sau de oriunde in raza a 3500 km.
Fata de statiile clasice, aceasta are avantajul ca nu costa nimic, consumul de date este foarte redus iar mesajele se aud clar, fara distorsiuni sau semnale slabe, indiferent de distanta !

Advertisement

Aplicatia are o interfata foarte simpla.In partea superioara a ecranului, avem ultimele 5 transmisii si sunt utile in caz ca nu ati inteles prima data mesajul sau daca nu erati atenti. Iar in partea superioara-dreapta a ecranului aveti butonul de setari.In setari veti gasi: puterea de transmisie-receptie, intervalul de actualizare a mesajelor si intervalul de actualizare a locatiei.
Atentie ! Nu setati puterea prea mica pentru ca nu veti mai auzii pe nimeni.

La mijloc, avem cu albastru si verde, traficul de date, exprimat dupa caz in KB sau MB, iar in partea de jos, avem celebrul buton PTT – Push to talk care trebuie tinut apasat atat timp cat emiteti un mesaj.
Tot ce trebuie sa faceti ca sa utilizati aplicatia este sa o descarcati si sa va faceti un cont, lucru care dureaza 1-2 minute.
Eu o sa fiu adesea pe receptie, cand o sa faceti teste, cel putin 5 persoane in afara de mine, or sa va confirme. Ne auzim pe frecventa si drumuri bune !

Pentru descarcarea aplicatiei direct din Google play, apasa aici

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
13 Comments

13 Comments

 1. Marcel Teodor

  iulie 11, 2016 at 08:54

  In câteva minute mi-am facut cont, și am primit raspunsuri din toată țara, când plec la drum o să folosesc aplicația. Vă multumesc.

 2. Catalin Lozneanu

  iulie 11, 2016 at 09:35

  Foarte tare merita instalata

 3. Victor Grecu

  iulie 11, 2016 at 09:58

  o aplicatie care merita instalata, multumim androidro.ro pentru pont 😉

 4. Liviu

  iulie 11, 2016 at 16:00

  Super! Uite ca inventivitatea romanilor nu se lasa asteptata. Perfecta!

 5. Iulian

  iulie 11, 2016 at 20:19

  Ce nu a facut inca waze fac baietii astia…..

 6. cristi

  octombrie 11, 2016 at 17:44

  Cat consuma internet pe ora?

  • Cosmin

   octombrie 11, 2016 at 18:25

   Nu am aceste detalii, poti testa sa te convingi personal cred ca este cel mai ok.

 7. Ioan

  martie 5, 2017 at 08:09

  Buna, Cosmin

  Toate bune si frumoase dar, pentru IOS nu ai ceva in plan?
  Multumesc

  • Cosmin

   martie 5, 2017 at 09:07

   Din pacate, nu sunt eu dezvoltatorul aplicatiei. Nu stiu daca exista si pentru IOS asa ceva…

 8. Arseni marius

  noiembrie 16, 2017 at 01:39

  Foarte bună aplicația nu plec la drum fara dansa

 9. Fost utilizator

  noiembrie 10, 2018 at 22:33

  Aplicația e bine gândită păcat ca , uni din colegi se cred șefii si stăpânii aplicatiei . Am folosit o aproximativ 1 an si 8 luni. Păcat ca , sunt vreo 4-5 persoane care nu ar avea ce cauta acolo.

 10. Liviu

  octombrie 7, 2020 at 10:42

  poti comunica si pe 2500 MHz/Satatii clasice?

 11. Ovidiu

  martie 15, 2021 at 08:41

  Salut, functioneaza acolo unde nu exista semnal de la provider-ul de telefonie? Ma duc in cateva locuri sa ma dau pe zapada si acolo nu exista semnal defel, de ar functiona ar fi super. Asadar, stie careva daca are nevoie de semnal? Astfel incat sa-ti transforme telefonul intr-o statie emisie receptie ordinara?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des