Connect with us

O intreaga poveste s-a desfasurat in ultima perioada si o stiti bine, mai ales in cazul in care aveti un autoturism. Dar hai sa fim seriosi, mai bine spuneam “daca aveti minim 1 autoturism”, nu cred ca mai exista familii care sa nu aiba o masina in parcare.

Peste 17.000 de cereri de plata au pana acum de rezolvat cei de la Fondul de Garantare a Asiguraților, asta in baza unor polite emise de Euroins, societate care a intrat in faliment.  (ASF) a dispus prin Decizia nr. 262/17.03.2023 retragerea autorizației de funcționare a Societății de Asigurare – Reasigurare EUROINS Romania S.A. și promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, în temeiul prevederilor legale aplicabile.

Majoritatea conducatorilor auto cauta o asigurare ieftina, poate fi tentanta datorita economiilor pe care le ofera, insa este important sa iei in considerare anumiti factori inainte de a alege o polita de asigurare doar pe baza pretului, se intampla ca ofertele mai accesibile sa vina cu limitari sau excluderi.

Unele asigurari ieftine pot avea proceduri complicate sau de durata si pot impune conditii suplimentare pentru a acorda despagubiri. Dar nu acesta este subiectul articolului, sa vedem acum care este cea mai scumpa si cea mai ieftina polita de asigurare pe care o gasim pe eMAG. Observ ca a aparut si un nume nou, este vorba despre Hellas Direct.

asigurare ieftina 2023

Trebuie sa-mi fac o asigurare si cred ca am masina potrivita. Nici cea mai ieftina, nici mega scumpa, nici extrem de veche, nici foarte noua. Are o cilindree de 1686, 92kw, fabricata in 2011 si merge pe motorina. Un aspect important este clasa de asigurare (bonus malus): B8 in cazul meu, adica voi plati mai putin fata de o persoana care are o clasa inferioara.

Clasa bonus-malus reprezinta un sistem folosit de companiile de asigurari pentru a evalua riscul pe care il prezinta un sofer. Acest sistem tine cont de istoricul de conducere al soferului, in special de numarul accidentelor in care a fost implicat sau de eventualele daune cauzate.

Practic, bonus-malus functioneaza ca un sistem de recompense si penalizari. Daca un sofer nu a fost implicat in accidente si nu a cauzat daune, acesta va beneficia de un bonus, adica o reducere a primei de asigurare. In schimb, daca un sofer a fost implicat in accidente sau a cauzat daune, va fi penalizat prin cresterea primei de asigurare.

asigurare online ieftina 2023

Deci, pot spune ca sunt intr-o situatie ideala si voi plati o asigurare online mult mai ieftina fata de o persoana cu o clasa inferioara sau un incepator. Haideti sa vedem ce oferte mi-a dat eMAG, tarife pe 6 luni cu decontare directa. Preturi in lei, clasa B8:

  • Axeria Iard (companie din Franta): 770,04 / 1.155,06
  • Grawe: 471,03  / 541,03
  • Asirom: 789,44  / 889,44
  • Generali: 1.145,00 / 1.395,00
  • Hellas Direct (companie din Grecia): 513,94  / 719,52
  • Omniasig 1.287,11 / 1.362,1
  • Groupama: 972,87 / 1.161,87

Preturile mai mari reprezinta decontarea directa, dar pentru 6 luni, cea mai ieftina asigurare in aprilie 2023 este de la Grawe, cel putin in cazul meu. Cea mai scumpa vine de la Omniasig, aproape de 3 ori mai mare. Dilema. Sa platesti mai putin sau sa platesti mai mult? Pana la urma, tot asigurare este, dar presupunem ca serviciile sunt mult mai bune daca apelam la cea mai scumpa?

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!