Connect with us

Daca ai primit un cod de eroare pe micutul ecran al masinii de spalat Samsung, cu siguranta te-ai intrebat ce reprezinta acesta si ce poti face pentru remediere. Din pacate, un electrocasnic de acest fel nu prea poate fi reparat acasa, nici macar nu este bine sa ne apucam sa-l desfacem si sa ne “bagam nasul” prin el.

Erorile de mai jos sunt date de masinile de spalat tocmai pentru a avea un diagnostic, adica sa stiti macar de unde sa incepeti si ce sa spuneti unui tehnician de la service. Insa, unele probleme dispar prin simpla scoatere din priza a masinii de spalat. Dar trebuie sa retineti ca sunt multe modele pe piata si este greu de diagnosticat de la distanta.

Oricum, masinile de spalat Samsung sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor, insa, ca orice alt aparat electrocasnic, pot aparea probleme sau erori in timpul utilizarii. Aceste erori pot fi cauzate de diverse motive, cum ar fi uzura, defectiuni mecanice sau probleme electrice.

coduri eroare masina de spalat Samsung

Ce coduri de eroare ne poate da o masina de spalat Samsung? Cele mai frecvente:

Usa deschisa (dE sau dE1, Eroarea dE/dE1/dE2)  Aceasta eroare indica faptul ca usa nu este inchisa corect sau nu este blocata. Verificati daca exista obiecte care impiedica inchiderea corecta a usii si asigurati-va ca aceasta este complet inchisa.

Suprasarcina (UE sau DC) -Acest cod de eroare sugereaza ca masina de spalat Samsung este supra-incarcata sau ca incarcatura este dezechilibrata. Reduceti cantitatea de haine din cuva si redistribuiti-le uniform in interiorul acesteia. Este o centrifugare ineficienta sau zgomotoasa.

Probleme cu scurgerea (5E sau SE) – Aceasta eroare indica faptul ca apa nu se scurge corespunzator (evacuare). Verificati daca furtunul de scurgere este indoit sau blocat si curatati pompa de scurgere de eventualele obiecte straine.

Eroarea de incalzire a apei (cod tE sau HE) – Acest cod de eroare apare atunci cand masina intampina probleme cu incalzirea apei. Verificati daca termostatul este functional si asigurati-va ca elementul de incalzire functioneaza corespunzator.

Probleme cu senzorul de nivelul apei (cod LE sau 1E) – Aceasta eroare sugereaza ca o problema cu senzorul de nivel al apei. Verificati daca senzorul este conectat corect si curatati-l de eventualele depuneri, consultati manualul de utilizare.

erori masina spalat Samsung

1E/HE – poate indica probleme legate de senzorul de nivel al apei. Aceasta eroare apare atunci cand senzorul de nivel al apei nu functioneaza corect sau nu poate trimite informatii corecte catre placa de baza.

3E/3E1/3E2/3E3/3E4 – Motorul. Exista o problema cu motorul masinii de spalat, cum ar fi un cablu rupt, o conexiune slaba sau o piesa uzata.

4E/4E1/4E2 – poate semnala probleme cu alimentarea cu apa. Aceasta eroare apare atunci cand aparatul nu primeste suficienta apa sau nu se poate umple corect.

Cod eroare tE/tE1/tE2/tE3 – senzorul de temperatura. Aceasta eroare apare atunci cand senzorul de temperatura al masinii de spalat nu functioneaza corect sau nu poate transmite date corecte catre placa de baza.

Eroarea SUD – exista prea mult spuma in masina de spalat. Aceasta eroare apare atunci cand se utilizeaza prea mult detergent sau un detergent incompatibil, ceea ce duce la formarea excesiva de spuma in timpul spalarii.

FL – posibile probleme cu filtrul. Aceasta eroare indica faptul ca filtrul masinii de spalat este murdar sau blocat si trebuie curatat.

ce inseamna erorile masina de spalat

Cod 2E: Probleme cu placa de baza. Aceasta eroare indica o posibila defectiune a placii de baza, care controleaza majoritatea functiilor.

6E/6E1/6E2: Incuietoarea usii. Aceasta eroare apare atunci cand incuietoarea usii nu functioneaza corect sau nu se blocheaza in mod corespunzator.

8E/8E1: avarie la sistemul de suspensie. Aceasta eroare indica o problema cu sistemul de suspensie, acest poate duce la vibratii excesive sau zgomote neobisnuite in timpul functionarii.

Cod 9E: Probleme cu alimentarea electrica. Aceasta eroare apare atunci cand masina de spalat Samsung intampina probleme cu alimentarea electrica, cum ar fi fluctuatii de tensiune sau intreruperi de curent.

AE/EA: Probleme de comunicare intre componentele electronice. Aceasta eroare indica o problema de comunicare intre diferitele componente electronice ale masinii de spalat, cum ar fi senzorii, motorul si placa de baza.

Pentru a preveni sau remedia aceste probleme, este intotdeauna recomandat sa consultati manualul de utilizare al masinii de spalat Samsung sau sa apelati la un tehnician specializat pentru asistenta.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!