baterie

Conectarea camerei Allview SmartCam si a perifericelor

Conectarea camerei Allview SmartCam si a perifericelor

Conectarea camerei Allview SmartCam si a perifericelor.

Am sa va arat prin intermediul acestui articol, cum se conecteaza camera inteligenta Allview la un telefon mobil, dar si cum se ataseaza restul perifericelor smart wireless. Desigur, exista manuale de utilizare pentru fiecare accesoriu, insa am observat din comentariile existente in paginile magazinelor ca ar fi necesare instructiuni mai detaliate.

Conectarea camerei Allview SmartCam si a perifericelor

Prezenatrea pachetului Allview Smart Home am facut-o in ACEST articol, este vorba de cateva produse ce mi-au fost trimise spre review de catre cei de la Allview. Pe scurt, o camera inteligenta cu rol dublu, senzori de usa, o priza wireless, un bec inteligent wireless si un senzor acustic, tot wireless. Restul detaliilor, le cititi in acel articol.

Conectarea camerei Allview SmartCam si a perifericelor

A: Conectarea camerei Allview SmartCam

1 – Aveti nevoie pe langa camera video Allview SmartCam si de un smartphone pe care sa fie instalata aplicatia Allview Smart HOME. Este o aplicatie gratuita ce poate fi descarcata de AICI.

2 – Camera Allview SmartCam NU are acumulator integrat, pentru functionare trebuie sa fie conectata prin intermediul unui cablu USB la un charger. Puteti folosi orice charger de telefon mobil.

3 – Instalati aplicatia Allview Smart HOME pe telefonul mobil si apoi va trebui sa o porniti. Conectati camera la sursa de alimentare si asteptati pana cand led-ul albastru lumineaza intermitent:

Conectarea camerei Allview SmartCam si a perifericelor

In aplicatia deschisa pe telefonul mobil, vi se va deschide un scanner pentru coduri inteligete. Scanati codul care este imprimat pe spatele camerei:

Conectarea camerei Allview SmartCam si a perifericelor

4 – Aplicatia Allview Smart Home este destul de intuitiva si in partea de jos va arata pasii ce trebuie urmati. Dupa ce led-ul albastru a inceput sa lumineze intermitent, apasati pe “pasul urmator” si veti ajunge la “Configurare WiFi”. Va trebui sa conectati acum camera la reteaua dvs WiFi. Introduceti parola pe care o aveti setata pe router.

5 – Dupa ce ati apasat pe “Pasul urmator”, va trebui sa apasati de doua ori pe butonul amplasat in partea din spate a camerei. Dupa ce apasati, va trebui sa auziti un sunet si sa apasati in aplicatie pe “Voce auzita”:

Conectarea camerei Allview SmartCam si a perifericelor

6 – In aplicatie, vi se va deschide un alt cod. Acesta va trebui scanat cu camera inteligenta Allview. Indreptati senzorul catre telefon la o distanta de 10-20 cm. Veti auzi apoi un sunet si conectarea va incepe. Dureaza in jur de un minut si la final, veti primi mesajul pe care-l vedeti in ultima poza din galeria de mai jos.

7 – Camera este acum conectata la reteaua WiFi. Aceasta procedura se face o singura data! Puteti folosi acum Allview SmartCam pe post de camera de supraveghere si de interactionare cu cei de acasa (are microfon si difuzor) sau o puteti folosi si pe post de unitate de control pentru multimea de senzori ce fac parte din oferta Allview Smart HOME.

Conectarea camerei Allview SmartCam si a perifericelor

B: Conectarea senzorilor si a dispozitivelor Smart Home

De regula, camera se vinde la pachet cu diversi senzori sau poate fi asociata cu alte dispozitive din oferta Allview Smart Home. Pentru a putea controla dispozitivele cu telefonul mobil, acestea trebuie sa fie si ele memorate de unitatea centrala, adica de camera. Apoi, se controleaza din interfata aplicatiei.

1 – Dupa ce camera a fost setata si inregistrata in reteaua WiFi, trebuie initiata reteaua ZigBee. Numai in acest mod vom putea conecta si folosi restul senzorilor.

2 – Cu camera Allview SmartCam pornita, trebuie apasat consecutiv de 6 ori pe acelasi buton “SET” aflat in partea din spate. Dupa apasarea butonului si dupa primirea semnalului acustic, reteaua ZigBee este gata de a accepta alte dispozitive.

Conectarea camerei Allview SmartCam si a perifericelor

2 – Pentru adaugarea de noi senzori, este necesara inainte apasarea butonului “SET” de 4 ori. Apoi, dispozitivele wireless se adauga conform manualelor de utiilizare.

Asta a fost tot, acum avem si camera Allview SmartCam setata, am invatat cum sa adaugam si noi gadgeturi inteligente in retea.

Un review al camerei si pentru senzorii pe care cei de la Allview i-au pus la dispozitie, in curand. Oferta lor completa in materie de Smart Home, este AICI.

Citeste si: Unboxing – Ce inseamna Allview Smart Home?