Connect with us

Felicitari, tocmai ti-ai cumparat un telefon si te intereseaza subiectul “configurare telefon Samsung”. Fie ca l-ai luat SH sau nou, trebuie sa stii ca ai facut poate cea mai buna alegere, acest producator este numarul 1 in industire, desigur ca ne referim la terminalele cu sistem de operare Android.

Aflati in cele ce urmeaza cum sa setati aspecte precum ecranul de start, conexiunea la retea, aplicatiile si multe altele. Sa pornim la drum si sa aflam setarile si optiunile esentiale. Retineti insa, chiar daca discutam despre Samsung, este o companie care produce multe modele de telefoane, de la cele care costa cateva sute de lei si pana la peste 1000 de euro.

Asta inseamna ca este foarte posibil ca acest proces de setup sa difere de la caz la caz, am incercat sa-l fac la modul general.

Configurare telefon Samsung – pasul initial

Pornirea telefonului: Apasati si mentineti apasat butonul de pornire/oprire, situat de obicei pe partea laterala sau superioara a telefonului, pana cand ecranul se aprinde si telefonul va vibra scurt. Daca asta nu se intampla, cred ca este necesar sa-l conectati la incarcator si este bine sa-l incarcati pana la 80%, macar cateva cicluri (desi este recomandat sa procedati mereu asa).

Localizati slotul pentru cartela si scoateti tava cu ajutorul acului disponibil in cutie. Asezati cartela SIM in tavita, respectand pozitia si orientarea corecta. Cartela are o tesitura intr-un colt, identic si cu suportul ei. Aveti girja sa respectati acesti pasi si sa nu puneti cartela invers.

In momentul in care porniti telefonul Samsung, vi se va cere sa selectati limba dorita. Alegeti limba pe care o intelegeti cel mai bine si apoi treceti la pasul urmator, dar imi inchipui ca veti alege limba romana. Oricum, o veti putea seta si mai tarziu, din meniu.

Configurare telefon Samsung, un ghid pas cu pas

Pentru a beneficia de toate functiile telefonului Samsung, va trebui sa va conectati la o retea Wi-Fi. Selectati reteaua disponibila si introduceti parola, apoi telefonul va verifica automat daca exista actualizari de sistem disponibile. Pasula acesta nu trebuie sarit, de el se leaga urmatorii!

Daca aveti deja un cont Google, introduceti adresa de e-mail si parola pentru a va sincroniza contactele, e-mailurile, calendarul si alte informatii. In cazul in care nu aveti un cont, puteti crea unul nou sau puteti sari peste acest pas si sa va conectati mai tarziu. Dar este mai ok sa-l faceti acum, la configurarea initiala.

Este important sa va protejati telefonul prin setarea unui cod PIN, model sau amprenta, FaceID. Aceasta va permite sa va pastrati informatiile personale in siguranta. Desi nu am precizat, intre acesti pasi va fi necesar sa cititi termeni si conditii, sa acceptati ceea ce vi se spune. De multe ori, pentru a putea trece mai departe, este necesar sa derulati pagina pana la final. Daca acum vi se solicita actualizarile aplicatiilor preinstalate, nu ezitati sa o faceti.

Configurare telefon Samsung, un ghid pas cu pas

Acum puteti personaliza ecranul de start al telefonului Samsung, adaugand aplicatii preferate, schimband fundalul sau modificand aspectul si marimea iconitelor. Pentru a face acest lucru, apasati si mentineti apasat pe o zona libera a ecranului de start, apoi selectati optiunea de personalizare.

Configurare telefon Samsung – ajungem la teme

Uitati-va in partea de jos, acolo veti gasi o zona dedicata temelor si imaginilor de fundal. Daca apasati pe teme, telefonul va va duce in zona “Galaxy Themes” si de acolo va puteti alege ce doriti. Inclusiv fonturi, fundaluri, pictograme, stiluri pentru ecranul Allways On Display, etc. Daca vi se va cere sa actualizati aplicatia, alegeti sa o faceti.

Daca aveti un abonament de date mobile, asigurati-va ca sunteti conectat la reteaua operatorului dvs. si ca setarile APN sunt corecte. Puteti verifica aceste setari in meniul “Setari”, “Conexiuni”, “Retele mobile”,  “Nume puncte de acces”. Dar de regula, acestea sunt setari ce se fac automat atunci cand introduceti SIM-ul si telefonul Samsung primeste reteaua.

Configurare telefon Samsung, un ghid pas cu pas

Pas esential, securitate / gaseste-mi telefonul

Aceasta functie va permite sa localizati, sa blocati sau sa stergeti telefonul dvs. in caz de pierdere sau furt. Activati “Gaseste-mi telefonul” in meniul “Setari” > “Biometrie si securitate”. Daca nu gasiti aici, cautati prin meniu, folositi functia “search”, bara de sus.

Nu ar fi rau deloc sa ne ocupam de setarea aplicatiilor implicite. Spre exemplu, daa dorim ca Google Chrome sa fie aplicatia pentru internet (sau alta pentru camera, poze, muzica, etc) procedati asa:  Accesati meniul “Setari”, “Aplicatii”, “Aplicatii implicite” si alegeti aplicatia preferata pentru fiecare activitate.

Pentru a prelungi durata de viata a bateriei, puteti seta telefonul Samsung sa optimizeze consumul de energie. Accesati meniul “Setari”,  “Intretinere dispozitiv”,  “Baterie” si selectati “Optimizare baterie”.

Configurare telefon Samsung, un ghid pas cu pas

Vreti sa schimbam tonurile de apel?

Personalizati notificarile si tonurile de apel pentru a va asigura ca telefonul Samsung va anunta in modul dorit despre evenimentele importante. Accesati meniul “Setari” > “Sunete si vibratii” pentru a face ajustarile necesare. Aici alegeti tonul de apel principal, sunetele pentru alarme sau notificari. Daca doriti ceva personalizat, descarcati din Google Play o aplicatie dedicata.

Configurare telefon Samsung – aplicatii sociale si actualizari

Descarcati (sau actualizati) si configurati aplicatii precum WhatsApp, Facebook, Instagram, TikTok sau orice alta aplicatie de comunicare preferata. Asigurati-va ca setati notificarile si preferintele de confidentialitate. Daca  u vreti ca aceste aplicatii sa va tot bazaie la cap cu notificari, intrati din nou in Setari, cautati notificari si alegeti aplicatia pentru care doriti sa faceti setarile.

Este important sa va asigurati ca telefonul vostru Samsung este actualizat la ultimele versiuni de software si securitate. Accesati meniul “Setari” > “Actualizare software” si verificati daca exista actualizari disponibile. Daca exista, instalati-le si nu uitati sa bifati instalare automata si eventual, prin WiFi, nu prin date mobile. Sunt mai multe optiuni acolo, jucati-va cu ele, nu stricati nimic.

Am terminat de configurat telefonul!

Acum, puteti profita de experienta Samsung in intregime si sa va bucurati de telefon. Daca intampinati probleme in timpul procesului de configurare, consultati site-ul oficial Samsung, contactati serviciul de asistenta pentru clienti, mai rasfoiti manualul sau cautati pe net!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!