Acasă Tutoriale telefon Cum iti faci telefonul tau cu Android? Cum se rebranduieste? OEM!

Cum iti faci telefonul tau cu Android? Cum se rebranduieste? OEM!

0

Cum iti faci telefonul tau cu Android? Cum se rebranduieste? Am sa va arat un site care se ocupa cu asa ceva si astfel, vom intelege ce inseamna OEM, adica Original Equipment Manufacturer. Asta este regula de baza, marile companii au deja formate echipe care se ocupa cu asa ceva, chiar si oameni in China trimisi speciali.

cum iti faci telefonul tau cu android? cum se rebranduieste? oem!

Acest website despre care vom discuta, este insa bun pentru a-l folosi pe post de mic tutorial, intelegem macar regula. Companii precum Allview sau iHunt apeleaza la metode mai sofisticate, metode ce includ de multe ori si vizite in fabrica respectiva sau diverse intalniri.

Insa, daca ai ceva bani (mai multi) pusi bine, poti incepe asa ceva. Retine totusi, alegerea unui telefon pe care sa-l rebranduiesti este numai o etapa, lucrurile nu sunt deloc simple. Multi spun “pai ce face firma X, si-a lipit logo-ul pe carcasa si apoi il vinde mai scump”. Nu este deloc asa, urmeaza apoi diversele certificari, implementarea softului, mici sau mari probleme ce pot aparea, vama, platile, etc. Presupun ca este un proces destul de lung si de stresant, probabil ca toate acestea se adauga in costul telefonului. Este oarecum logic sa se intample asa, oricine vrea profit.

cum iti faci telefonul tau cu android? cum se rebranduieste? oem!

Multi stim ca o parte din telefoanele Allview sunt OEM Gionee, cei de la iHunt colaboreaza si ei cu multe companii din China. Koolnee este numai un exemplu.

Deci, puteti pentru inceput sa intrati pe oemmakers.com si de acolo va alegeti telefonul pe care doriti sa va lipiti logo-ul. Acestea sunt chiar impartite pe categorii. Telefoane cu notch, cu procesor Snapdragon, bezel-less, cu baterii mari, cu carcasa metalica, etc. Pe langa telefoane, mai sunt si diverse alte gadgeturi. Boxe cu bluetooth, ceasuri inteligente, bratari, etc.

cum iti faci telefonul tau cu android? cum se rebranduieste? oem!

Exemplu de telefon care abia asteapta sa fie rebranduit, am aplicat pe el rapid logo-ul androidro.ro;

cum iti faci telefonul tau cu android? cum se rebranduieste? oem!

Am impresia totusi ca acest oemmakers.com apartine de compania Elephone, acolo apar numai modelele pe care le fabrica ei. Insa, apar fara logo-ul Elephone si asta deoarece pot fi customizate de catre viitorul client. Nu apar si preturi, sunt insa destul de multe modele de telefoane, am observat ca unele nici macar nu au fost lansate pe piata pana acum. Am observat si un anunt interesant “Due to trade secrets, the latest models are not on the website, please contact us for a quote” 😉

Cu cat ne intelegem la mai multe bucati rebranduite, posibil ca pretul sa fie mai mic. Spor la afaceri, aici este site-ul respectiv.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Rating
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here