Connect with us

Tutoriale telefon

Cum iti faci telefonul tau cu Android? Cum se rebranduieste? OEM!

Published

on

Cum iti faci telefonul tau cu Android? Cum se rebranduieste? Am sa va arat un site care se ocupa cu asa ceva si astfel, vom intelege ce inseamna OEM, adica Original Equipment Manufacturer. Asta este regula de baza, marile companii au deja formate echipe care se ocupa cu asa ceva, chiar si oameni in China trimisi speciali.

Acest website despre care vom discuta, este insa bun pentru a-l folosi pe post de mic tutorial, intelegem macar regula. Companii precum Allview sau iHunt apeleaza la metode mai sofisticate, metode ce includ de multe ori si vizite in fabrica respectiva sau diverse intalniri.

Insa, daca ai ceva bani (mai multi) pusi bine, poti incepe asa ceva. Retine totusi, alegerea unui telefon pe care sa-l rebranduiesti este numai o etapa, lucrurile nu sunt deloc simple. Multi spun “pai ce face firma X, si-a lipit logo-ul pe carcasa si apoi il vinde mai scump”. Nu este deloc asa, urmeaza apoi diversele certificari, implementarea softului, mici sau mari probleme ce pot aparea, vama, platile, etc. Presupun ca este un proces destul de lung si de stresant, probabil ca toate acestea se adauga in costul telefonului. Este oarecum logic sa se intample asa, oricine vrea profit.

Advertisement

Multi stim ca o parte din telefoanele Allview sunt OEM Gionee, cei de la iHunt colaboreaza si ei cu multe companii din China. Koolnee este numai un exemplu.

Deci, puteti pentru inceput sa intrati pe oemmakers.com si de acolo va alegeti telefonul pe care doriti sa va lipiti logo-ul. Acestea sunt chiar impartite pe categorii. Telefoane cu notch, cu procesor Snapdragon, bezel-less, cu baterii mari, cu carcasa metalica, etc. Pe langa telefoane, mai sunt si diverse alte gadgeturi. Boxe cu bluetooth, ceasuri inteligente, bratari, etc.

Exemplu de telefon care abia asteapta sa fie rebranduit, am aplicat pe el rapid logo-ul androidro.ro;

Advertisement

Am impresia totusi ca acest oemmakers.com apartine de compania Elephone, acolo apar numai modelele pe care le fabrica ei. Insa, apar fara logo-ul Elephone si asta deoarece pot fi customizate de catre viitorul client. Nu apar si preturi, sunt insa destul de multe modele de telefoane, am observat ca unele nici macar nu au fost lansate pe piata pana acum. Am observat si un anunt interesant “Due to trade secrets, the latest models are not on the website, please contact us for a quote” 😉

Cu cat ne intelegem la mai multe bucati rebranduite, posibil ca pretul sa fie mai mic. Spor la afaceri, aici este site-ul respectiv.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des