Cum Sa Economisesti Traficul Pe Cartela Sau Abonament

    In ultimul timp, operatorii de telefonie mobila ofera traffic din ce in ce mai mare la abonamente sau la reincarcari, intre 500MB – 1 GB sau nelimitat dar sunt si persoane care au traffic mai mic inclus sau care sunt mereu in criza de “Megabytes”

    Am sa va prezint o modalitate de a consuma cu pana la 50% de date mobile, ca sa va bucurati mai mult de site-urile voastre preferate.

    Pentru inceput, intrati la:
1. Setari > Utilizarea datelor > Avansat si BIFATI “Restrictionati datele de fundal
2. Setari > Utilizarea datelor > Avansat si asigurati-va ca aveti DEBIFAT “Sincronizati automat datele”

1

    Prima setare are ca efect interzicerea conectarii la internet a aplicatiilor atunci cand nu sunt folosite deoarece unele aplicatii stau in permanenta conectate chiar daca voi le inchideti, de exemplu Google play care poate actualiza aplicatiile pe traficul de pe cartela, in fundal. Termenul “in fundal” defineste un proces care se desfasoara pe ascuns si fara acordul utilizatorului.

    A doua setare, opreste aplicatiile ca E-mail, Skype, Facebook sa descarce noile mesaje sau notificari atat timp cat telefonul este in stand-by. Nu va faceti griji, aplicatiile se vor sincroniza cand le deschideti.

Este timpul pentru o schimbare !

    Este un sacrificiu care trebuie sa-l faceti daca vreti sa economisiti date. Spun “sacrificiu” nu neaparat ca treceti la ceva de calitate inferioara dar trebuie sa schimbati ceva cu care v-ati obisnuit si anume Browserul Web.

    In acest scop, va recomand Opera for Android. Este browserul meu favorit care ascunde doua functii importante din punctul meu de vedere, prima ar fi economia de date iar despre cea de a 2-a functie o sa va vorbesc la final.
a

    Functia minune se numeste “OFF-ROAD” si consta in devierea intregului trafic spre un server Opera care il comprima (asemenea unui program de arhivare doar ca in timp real) fapt care duce la scaderea substantiala a traficului si pastrarea intregului continut media. Aveti si o setare separata in ceea ce priveste imaginile dar depinde de ce sacrificii sunteti dispusi sa faceti, puteti alege o compresie maxima dar si o scadere in calitate a imaginilor.
    Opera “OFF-ROAD” are si un contor care va arata in timp real cat traffic economisiti in timpul si dupa accesarea paginilor web.

b

    Adoua functie despre care pomeneam, nu are legatura cu economia de date dar merita precizata. Browserul Opera este capabil sa descarce orice clip video de pe net, inclusiv de pe Youtube, Facebook si site-uri de stiri.
    Tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti pagina web, respectiv clipul si sa atingeti sageata de download.
c

    Imediat, browserul o sa va intrebe unde doriti sa salvati clipul video.
d

Sigur te intereseaza si:

CITESTE SI:  Virusi pe telefonul Android cand intri pe internet? Iata ce sa faci!
More from Florin Andrei

Resoftare E-Boda Impresspeed E351DC

Salutare ! E-Boda Impresspeed E351 DC este o tableta entry-level de 7″...
Citeste tot

5 Comentarii

  • Am urmat sfaturile tale si am reușit sa configurez telefonul meu cu android 4.2.2 din meniul setări>utilizarea datelor>avansat am bifat ,,restricționați datele fundal”. Dar am si o tableta nexus 7 cu android 5.0.2 si la aceasta am in meniu doar: setări>utilizarea datelor. Nu exista si>avansat ca si pe telefon. Oare la lollipop nu se pot face aceste setări pentru economisirea datelor?

  • Mihai, setările respective le accesezi acționând tasta “meniu”, după ce ai intrat în utilizarea datelor

  • Daniel, mulțumesc pt. răspuns, dar daca accesez tasta meniu i-mi apar doar 2 variante: ,,restricții de rețea” si ,,ajutor si feedback”. Doar atât. Nu-mi apare si ,,setări avansate”. Asta e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *