Connect with us

Stiri despre telefoane

Dacia a lansat noul Spring 2024: arata chiar bine, preț necomunicat

Published

on

Dacia a lansat noul Spring 2024. Momentan, observ că anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook, pe site a rămas modelul vechi, însă cred că în scurt timp va fi listată și noua variantă, practic un facelift destul de substanțial.

Modificări destul de multe la interior, inclusiv tablou nou de bord, fețe de uși restilizate și o nouă tabletă multimedia. Posibil ca aceste modificări să fie aplicate și pentru Sandero sau Logan, atunci când ele vor primi un facelift, probabil destul de curând.

spring 2024 1

spring 2024 1

Actualizarea vine cu o serie de îmbunătățiri semnificative, atât la nivel estetic, cât și funcțional, consolidând poziția Spring ca o opțiune valoroasă în segmentul vehiculelor electrice accesibile.

O schimbare vizibilă este adoptarea noului logo Dacia și introducerea semnăturii luminoase în formă de Y, asemănătoare cu cea găsită pe ultima generație de Duster. Noua semnătură este prezentă atât pe farurile din față, dotate cu tehnologie LED, cât și pe cele din spate, oferind un aspect modern și distinctiv.

Advertisement

Dacia Spring Facelift 2024

Dacia Spring Facelift 2024

Dacia Spring Facelift 2024

Designul frontal al noului Spring a fost complet redesenat, inclusiv profilul, iar farurile au fost reconfigurate pentru a fi mai compacte, îmbunătățind astfel aspectul general al vehiculului.

Interiorul lui Spring a primit, de asemenea, îmbunătățiri substanțiale. Un tablou de bord digital color de 7” este acum standard pe toate nivelele de echipare, iar pentru versiunile superioare, un ecran central de 10” este disponibil, oferind o experiență multimedia îmbunătățită.

Dacia a lansat noul Spring 2024: arata chiar bine, preț necomunicat

Calitatea materialelor și paleta de culori au fost modernizate, menținând în același timp o gamă variată de opțiuni esențiale pentru a menține costurile sub control.

Un element de design distinctiv al noului model îl reprezintă două benzi de culoare neagră, amplasate atât pe calandru, cât și transversal pe hayon, între blocurile optice spate, oferind o notă de unicitate. În plus, portierele sunt prevăzute cu protecții inferioare, iar elementele decorative cromate au fost eliminate, într-un efort de a reduce impactul asupra mediului.

Advertisement

Dacia a lansat noul Spring 2024: arata chiar bine, preț necomunicat

Noul Spring se mândrește cu spații de depozitare optimizate, oferind un volum util impresionant de 32,7 litri, distribuit preponderent în zona din față, și un volum generos al portbagajului de 308 litri, care poate fi extins la 1.004 litri prin rabatarea banchetei spate.

Dacia a lansat noul Spring 2024: tehnologii noi

Spring 2024 vine echipat pentru a îndeplini cele mai recente norme (GSR2), incluzând frânarea automată de urgență, recunoașterea panourilor de semnalizare, asistență la parcarea cu spatele și multe altele. Apare butonul “My Safety” pentru acces rapid la configurațiile preferate de sisteme de asistență la conducere.

dacia spring facelift 2024 interior

dacia spring facelift 2024 interior

Conectivitatea este și ea un punct forte al noului model, cu sistemul Media Control oferind o integrare ușoară cu smartphone-ul prin aplicația Dacia Media Control, iar sistemul Media Nav Live aduce navigație conectată și suport pentru Apple CarPlay și Android Auto.

Pe lângă aceste caracteristici, Spring 2024 aduce o inovație majoră cu încărcătorul V2L bidirecțional, permițând mașinii să funcționeze ca o sursă de energie mobilă pentru alimentarea dispozitivelor electrice, transformând astfel mașina într-o “baterie pe roți”.

Advertisement

Dacia a lansat noul Spring 2024: arata chiar bine, preț necomunicat

Toate modelele Spring sunt echipate cu o baterie de 26,8 kWh, care oferă o autonomie declarată de 220 km, indiferent de nivelul de echipare sau de motorizare alese. Deși autonomia poate părea limitată, datele colectate de la vehiculele conectate arată că proprietarii de Spring parcurg în medie 37 km pe zi, cu o viteză medie de 37 km/h. Majoritatea încărcărilor, în proporție de 75%, se realizează acasă, ceea ce sugerează că vehiculul este bine adaptat pentru utilizarea zilnică urbană și suburbană.

Precomenzile încep în curând, lansarea pe piață în vara lui 2024

Spring Essential vine echipat cu un tablou de bord digital de 7 inch, un volan cu trei brațe ajustabil pe înălțime, direcție asistată, sistemul multimedia Media Control dotat cu port USB, limitator de viteză, funcție de pilot automat, butoane pentru sistemul audio pe volan, blocare centralizată activată prin telecomandă, geamuri electrice în partea din față, senzori pentru asistarea la parcare în marșarier și o priză de 12V. Are un motor de 45 CP și jante de 14 inch.

Spring Expression adaugă peste nivelul Essential dotări precum aer condiționat manual, jante de 15 inch și un motor mai puternic de 65 CP, cu opțiunea de a alege între cele două motorizări.

Advertisement

Spring Extreme îmbogățește echiparea Expression cu detalii interioare și exterioare în nuanța Copper Brown, oglinzi retrovizoare și geamuri electrice pentru ușile din spate, sistemul multimedia Media Nav Live cu un ecran central de 10 inch, două porturi USB și conectivitate wireless pentru Apple CarPlayTM și Android AutoTM, plus un încărcător bidirecțional.

Prețul oficial nu a fost comunicat momentan.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des