Connect with us

Stiri despre telefoane

Dacia Jogger, dezamagire la testul EuroNCAP! Cate stele a obtinut

Published

on

Dacia Jogger, dezamagire la testul EuroNCAP! Cate stele a obtinut – Cu toate ca acest autoturism imparte platforma cu modelul Dacia Sandero Stepway testat de EuroNCAP anul trecut si care a reusit sa obtina 2 stele, acum, in 2022, Dacia Jogger se poate “lauda” cu numai o stea! Atat a obtinut la testul EuroNCAP, 1 stea, la fel ca Dacia Spring!

“European New Car Assessment Programme este o organizație sprijinită de numeroase guverne europene si are ca obiect de activitate testarea siguranței oferită de automobilele noi. A fost fondata în 1997 și pana in prezent a testat numeroase autoturisme.”

Destul de interesant ce puncteaza EuroNCAP: “Dacia a mers în direcția greșita cu Jogger, derivat al lui Sandero Stepway, câștigând doar o stea” Dar de ce a obtinut numai o stea in conditiile in care se trage dintr-un model care a reusit 2 stele?

Advertisement

Dacia Jogger Euroncap – video

Ei bine, aceasta masina a fost penalizata pentru ca, in versiunea cu șapte locuri, nu exista deloc avertizare electronica pentru cuplarea centurilor de siguranța, un aspect pe care Dacia l-a ignorat complet. Personal, cred ca ar fi fost corect ca aceasta organizatie sa testeze chiar o Dacia Jogger, nu sa dea un scor pe baza altui model si sa o penalizeze pentru lipsa unui indicator LED. Insa, probabil ei stiu mai bine ce fac…dar parca au ceva cu marca asta!?

Un amanunt important de precizat. Jogger nu a fost testata in totalitate, pana si in clipul publicat (prezentat mai sus) de catre EuroNCAP apare tot un Sandero 2021, asta pentru ca are la baza acest model. Se pare ca specialistii s-au multumit numai cu verificarea elementelor suplimentare fata de modelele de baza.
“Dacia Jogger, care împarte aceeași platformă cu modelul de două stele Sandero Stepway testat de Euro NCAP anul trecut, coboara fără voioșie la o stea. Autoturismul este vandut in versiuni cu cinci locuri pe doua rânduri sau șapte locuri pe trei rânduri. Insa, un memento pentru centura de siguranță nu este disponibil pe locurile cele mai din spate. Inevitabil, mașina pierde o fracțiune de punct în comparație cu modelul din care este derivată și depășește astfel marja mică pe care Sandero o avea pentru a primi două stele”, – EuroNCAP.
Dacia Jogger
Pe site-ul oficial sunt mult mai multe detalii in legatura cu acest test si cu scorurile obtinute, puteti face o vizita in cazul in care sunteti mai interesati in legatura cu acest subiect. Iata alte cateva date:
 • Protectia pasagerilor – 70%
 • Protectia copiilor (pasageri) – 69%
 • Sisteme de asistenta – 39%
 • Protectie pietoni – 41%

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

 1. Alin

  aprilie 13, 2022 at 19:52

  La cat de urâtă este la ce te aștepți ?
  🙂🙃

 2. Cosmin

  aprilie 14, 2022 at 08:34

  Nu mi se par masini urate, botul este destul de fain.

  • Alin

   aprilie 14, 2022 at 09:15

   sti cum e aia cu gusturile…
   Mie imi par efecativ oribile

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des