baterie

De ce tace Huawei Romania, de ce nu se vinde Mate 30 PRO

De ce tace Huawei Romania, de ce nu se vinde Mate 30 PRO

Ma uitam putin pe pagina de Facebook a celor de la Huawei Romania, consultam ofertele marilor magazine online, dar si prin cele ale operatorilor de telefonie mobila.

Liniste totala, nicaieri nu se vede macar un cuvant legat de Huawei Mate 30 PRO, sau ma rog, despre toata seria lansata in data de 19 septembrie 2019. Oricat de mult am sustinut aceasta companie si chiar le-am tinut partea in tot acest razboi, trebuie sa scriu si acest articol.

Sa le analizam putin, pe rand, incepem cu pagina de Facebook a celor de la Huawei Romania.

Are milioane de urmaritori, ma asteptam ca imediat dupa lansare, sa ne prezinte atuurile noilor modele, sa inceapa cu descrieri frumoase, sa ne explice despre tehnologia integrata, etc.

Nici macar inaintea lansarii si nici la aproape 24 ore dupa, NU exista nici macar un cuvant, o postare sau o poza in care sa apara noua serie de telefoane. Sa nu uitam ca nu vorbim aici despre un smartphone de 500 lei, nu este cazul. Au lansat inclusiv versiunea Porsche Design, versiune ce sare bine de 1100 euro.

In mod ciudat, fix in ziua lansarii seriei Mate 30, ei si-au schimbat fotografia de coperta. Dar, au pus o poza cu Huawei Mate 20 X 5G, un telefon ce face parte din vechea generatie (dar lansat totusi anul acesta).

De ce tace Huawei Romania, de ce nu se vinde Mate 30 PRO

La aproape 24 ore dupa lansare, posteaza ceva legat de magazinul Huawei Experience Store, cel din Baneasa Shopping City. Ce concluzie putem trage? Ma gandesc ca aceasta serie, NU va fi comercializata in Romania, cel putin nu atat de repede pe cat speram. Am mai citit stiri care spuneau ca telefoanele nu vor fi vandute in unele tari din Europa.

Deci, nu cred ca ne vom bucura prea curand de aceste super telefoane, pana la urma asa trebuie sa le catalogam. Ramane de vazut, timpul le va lamuri pe toate.

De ce tace Huawei Romania, de ce nu se vinde Mate 30 PRO

Stim deja ca ele ruleaza un Android 10, dar AOSP si NU au aplicatiile si serviciile Google.

Acum, cateva cuvinte despre magazine. 

Aproape la fiecare lansare importanta, magazinele mari din Romania, incep campanii de precomanda. Afiseaza ofertele, ne atrag cu imagini frumoase, ne roaga se ne abonam pentru a primi detalii legate despre momentul in care vor intra in stocuri, etc.

Am cautat prin ofertele quickmobile.ro, eMag.ro, cel.ro, evoMAG.ro si nimic, nici urma de seria Mate 30! Mai stiu ca cei de la Orange au o stransa legatura cu Huawei, noutatile apar rapid la acest operator.

De ce tace Huawei Romania, de ce nu se vinde Mate 30 PRO

Tacere si aici, nimic despre seria Mate 30 PRO. Nu am primit detalii legate de programul Orange Smartphone Tester, prin intermediul Orange puteam testa cele mai noi telefoane Huawei, asa s-a intamplat de cativa ani.

Am citit ca in cazul in care Google ridica interdictia celor de la Huawei, cei din urma vor trimite rapid (probabil prin OTA) pachetul de servicii si aplicatii de la Google. Posibil asa sa fie, sa poate fi instalate destul de simplu (printr-o actualizare).

Mai exista o posibilitate. Desi telefoanele au fost lansate/prezentate in data de 19.09.2019, Huawei nu a spus nimic despre data de la care vor fi disponibile. Poate ca inca mai discuta cu Google si poate totul se va termina cu bine. Greu de crezut, Google pare a fi o companie de neclintit in acest caz.

In alta ordine de idei, telefoanele sunt mai mult decat ok, dotari de top, camere la fel, ecrane pe masura, poate mai putin acel notch de zile mari. Ar fi concurat direct cu alte terminale de top.

Dar pe masura ce timpul trece si nimic nu se rezolva, cred ca lumea isi pierde interesul, apar alte telefoane si tot asa! Sa speram ca totul se clarifica repede, cat mai repede. In caz contrar, nu este prea bine pentru Huawei, din pacate!

foto