baterie

De unde descarcam in siguranta o aplicatie .apk?

De unde descarcam in siguranta o aplicatie .apk?

De unde descarcam in siguranta o aplicatie apk?  APK, inseamna Android application package file si reprezinta formatul fisierelor utilizate pentru instalarea aplicatiilor Android.

Un fisier APK, este de fapt o arhiva ce contine toate fisierele (imagini, sunet, detalii despre aplicatie, codul sursa, etc) ce sunt necesare unei aplicatii pentru a rula in conditii optime.

Daca nu aveti Google Play pe telefon, sau daca vreti o aplicatie pe care nu o gasiti in magazinul oficial, trebuie sa o descarcati din alta parte.

Si sunt pe internet o multime de surse ce ofera aplicatii in format .apk, insa nu toate sunt de incredere. Multe aplicatii pot avea denumiri false si in interior sa fie cu totul altceva, nu cred ca cineva isi doreste sa instaleze fisiere ciudate in telefon.

De unde descarcam in siguranta o aplicatie .apk?

Mai sunt cazuri in care aplicatiile au fost sterse de dezvoltator din Google Play, au un continut nepermis sau mai sunt aplicatii ce au versiuni mult mai noi, dar nu au ajuns inca in Google Play.

Scenariile pot continua, este posibil sa cauti o versiune anume a unei aplicatii, poate o varianta mai veche, etc. In toate aceste cazuri, te apuci sa cauti aplicatiile Android in format .apk.

Iata cele mai bune si cele mai de incredere surse de unde le poti descarca, sunt site-uri pe care poti naviga in siguranta!

1 – APKMirror

Este cea mai buna sursa pentru a descarca fisiere apk. Toate se descarca in mod gratuit, baza de date este impresinanta, gasiti absolut orice. Conform celor de la apkmirror.com, toate fisierele sunt verificate inainte de a fi incarcate.

De unde descarcam in siguranta o aplicatie .apk?

Zilnic apar multe aplicatii noi, acestea pot fi consultate in partea dreapta, in sectiunea “latest uploads”.

Si tot in partea dreapta, le putem vedea pe cele mai populare in decursul a 30 de zile (sau 7 zile), adica cele mai descarcate. Android Auto, Google Camera, Google Play Store, Google Play Services, etc.

2 – APKPure

Website dezvoltat de catre Amine Sekkach, bine pus la punct si la fel ca apkmirror, ofera o baza de date impresionanta. Sa spunem ca este un direct competitor pentru site-ul prezentat anterior, gasiti cam aceleasi aplicatii, in diverite versiuni.

De unde descarcam in siguranta o aplicatie .apk?

Inainte de a fi publicate, toate fisierele de tip .apk sunt verificate, echipa de acolo se asigura ca nu sunt fisiere corupte sau daunatoare pentru telefonul mobil. Daca le vizitati platforma, veti descoperi inclusiv versiunea de mobil APKpure, adica aplicatia pentru mobil.

Si aici, sunt prezentate cele mai populare jocuri sau aplicatii, cele mai descarcate intr-un anumit interval de timp.

3 – APK DL

Practic, este o clona pentru Google Play, ceva diferit fata de primele doua. In cazul in care vreti sa vedeti cam ce gasiti si cum arata platforma, puteti intra pe apk-dl.com, aceasta este adresa web.

De unde descarcam in siguranta o aplicatie .apk?

Avand in vedere ca isi extrage fisierele direct din Google Play, putem spune ca este o sursa sigura si de incredere pentru a instala aplicatii in format .apk. Si interfata arata aproape identic cu cea a magazinului focial, este un website usor de folosit.

Sa spunem ca este o alternativa in cazul in care din diverse motive, nu aveti acces la Google Play, sau aveti un Huawei Mate 30.

4 – F-DROID

Este ceva complet diferit fata de cele prezentate mai sus. Practic, este un catalog FOSS (Free and Open Source Software) de aplicatii si fisiere pentru sistemul de operare Android. Nu veti gasi Facebook, YouTube, sau alte aplicatii ce pot fi descarcate de peste tot.

De unde descarcam in siguranta o aplicatie .apk?

In schimb, veti putea descarca mici aplicatii ce lucreaza cu acestea si imbunatatesc experienta. Exista si varianta FDroid.apk, o puteti descarca si instala daca accesati f-droid.org. Veti descoperi ceva diferit in comparatie cu Google Play, inclusiv un forum.

5 – APTOIDE

Este un website foarte popular si cu o multime de aplicatii disponibile. Totusi, fata de primele pe care le-am prezentat este complet diferit si poate putin mai nesigur.

De unde descarcam in siguranta o aplicatie .apk?

Platforma permite utilizatorilor sa-si publice aplicatiile si chiar daca apare insigna verde cu “trusted”, tot exista mici retineri deoarece aceste fisiere nu sunt verificate in totalitate.

De unde descarcam in siguranta o aplicatie .apk?

Daca veti accesa en.aptoide.com, veti observa ca sunt mai multe magazine de aplicatii in interior, oferite de mai multi utilizatori. Puteti rasfoi acest website, gasiti multe aplicatii pe care nu aveti de unde sa le descarcati din alta parte. Este disponibila si aplicatia Aptoide, pentru telefonul mobil.

In afara de acestea, mai puteti cauta si Yalp Store sau SlideME.