Connect with us

De ce telefoanele Ieftine au jack audio iar cele scumpe nu mai pot integra aceasta caracteristica, una pe care o consider extrem de utila. Si in ciuda multor voci, specialistii au concluzionat ca nu putem compara sunetul unei perechi de casti Bluetooth cu cel a unei perechi prin fir.

Decizia de a elimina portul jack audio de pe telefoanele scumpe are motive legate de design, marketing si profituri mai mari pentru producatori. Cu toate acestea, pentru multi clienti, aceasta schimbare poate insemna o pierdere a calitatii audio si o mai mare incomoditate in utilizarea castilor cu fir.

De ce telefoanele Ieftine au jack audio iar cele scumpe nu

Cred ca totul a inceput prin 2016, atunci a fost lansat primul smartphone fara aceasta dotare si el este un iPhone 7. Dar cu putin timp inaintea lui, cei de la OPPO lansasera un astfel de telefon.

Dar cum Apple este o companie probabil mai celebra, toata lumea si-a indreptat atentia spre ei. Si ce sa vezi, telefoanele Android au inceput usor, usor sa renunte si ele la jack-ul de 3.5mm.

De ce telefoanele Ieftine au jack audio iar cele scumpe nu

Castile traditionale ofera de obicei un sunet mai clar si mai bogat in comparatie cu cele Bluetooth, care pot avea o calitate audio mai slaba si pot suferi de probleme de conectivitate.

Eliminarea portului poate fi incomoda pentru noi, deoarece acum trebuie sa folosim un adaptor special care costa si el ceva si care in timp fie se strica, fie il pierdem.

De ce telefoanele Ieftine au jack audio iar cele scumpe nu

Ni s-a spus ca au procedat asa pentru ca nu mai aveau loc fizic pentru a-l integra si pentru a permite unui smartphone sa fie mai subtire si mai usor. Dar asa este, sunt mai subtiri in prezent sau mai usoare? Nu!

Dar sa revenim la intrebarea noastra principala. De ce modelele scumpe nu mai au acest port si cele ieftine au?

Cred ca raspunsul este simplu. Cine are bani multi pentru a-i cheltui pe un telefon de lux, mai are bani si de o pereche de casti prin Bluetooth. Si logic, nu-si va cumpara una ieftina. Cine iese in castig? Tot producatorul, el va castiga bani mai multi prin vanzarea perechi de casti.

Dar persoanele care au bugete mici, nu-si vor mai permite achizitionarea unei alte perechi de casti prin Bluetooth si vor ramane la cele prin fir, de multe ori oferite deja in cutia de vanzare. Nu “miroase” a strategie de marketing?

Citeste acum si:

Consola gaming cu pret mic si Snapdragon 8 Gen 2, Ayn Odin 2

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!