Acasă Tutoriale telefon Deblocare rapida bootloader OEM Allview din optiuni dezvoltator

Deblocare rapida bootloader OEM Allview din optiuni dezvoltator

9

Deblocare rapida bootloader OEM Allview din optiuni dezvoltator – in mod normal, pe unele telefoane cu Android acest lucru nu se face tocmai raid si simplu, ai nevoie de comenzi adb/fastboot.

Insa, pe telefoanele Allview ce au Android Marshmallow, deblocarea OEM si bootloader se face extrem de simplu, trebuie activata ramura “optiuni dezvoltator” din meniul de setari.

Pentru a activa aceasta optiune, trebuie sa intri in meniu-setari-despre telefon si sa apesi de 7 ori pe “versiune compilata particularizata” Vei vedea apoi un mesaj de genul “ai devenit dezvoltator” si daca te vei intoarce in meniul de setari, vei putea vedea ca a aparut aceasta noua optiune! Aceasta nu mai poate fi ascunsa insa nu vor fi probleme la service daca ramane activata, asta in cazul in care nu faceti root ulterior!

Bootloaderul este codul executat in momentul in care telefonul porneste, exista anumite programe de securitate in acest bootloader ce te vor impiedica sa faci multe lucruri ce tin tot de securitatea sistemului de operare! Dupa caz – root – twrp – instalare de ROM customizat, daca este activata aceasta optiune nu vei putea trece mai departe in cazul in care ai uitat codurile de securitate pentru dispozitiv!

screenshot_2016-07-12-03-00-19

Personal, recomand sa nu umblati aici si sa lasati acest bootloader exact asa cum este, adica oprit, asta in cazul ca nu doriti sa aduceti diferite modificari sistemului de operare sau daca aveti probleme de securitate.

Trebuie sa stiti ca in cazul in care incercati sa faceti root folosind diverse programe descarcate din Google Play sau de pe internet, este necesara deblocarea acestui botloader.

Ca o sugestie, in “optiuni dezvoltator” nu modificati nimic altceva deoarece nu veti aduce imbunatatiri sistemului de operare, asta cu o singura exceptie! Recomand acolo urmatoarele setari in caz ca deja nu ati facut asta:

  • Scara animatie fereastra – animatie dezactivata
  • Scara tranzitie animatii – animatie dezactivata
  • Scara durata animator – animatie dezactivata

9 COMENTARII

  1. Sal, a propos de allviu, copchilu mi-a brickuit un P5 quad. Am reusitsa-l unbrickuiesc, cu o versiune veche de android, refacut IMEIul, dar acum nu pot intra sa pun ultima versiune oficiala de soft pt P5Q de pe pagina lor. Imi intra TWRP si cand ii indic arhiva cu updatele imi da o eroare si nu se upgradeaza. Cum pot/ sau nu pot face updatele?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here