Descarcarea hartilor din Google Maps si navigarea offline

Descarcarea hartilor din Google Maps si navigarea online, personal, oricand as alege la nevoie Google Maps in detrimentul altei aplicatii de navigare prin GPS, insa un dezavantaj in acest caz ar fi acela ca ai nevoie de conectivitate la internet pentru a utiliza aceasta aplicatie.

Nu este un lucru nou faptul ca hartile sau o anumita zona poate fi descarcata offline si utilizata ulterior fara conexiune la internet, insa am sa va arat in cele ce urmeaza cum sa faceti asta, in cazul in care nu cunoasteti.

Este util mai ales celor ce fac zilnic drumuri intr-un anumit oras sau o anumita zona, mai greu de descarcat o zona mare sau toata Europa. Dar cum multi folosesc Google Maps zilnic sau destul de frecvent pentru zone mai restranse, iata cum se face:

Trebuie sa stiti ca va trebui sa aveti memorie de stocare interna suficienta sau un card introdus in telefon.

Articolul continua dupa reclama:

Si cei de la Google au pe pagina lor un tutorial, insa din punctul meu de vedere nu este complet si din acest motiv, am sa il completez aici si cu cateva capturi de ecran

1 – Cautati pe telefon si porniti aplicatia “Harti”, “Maps” sau “Google Maps”, depinde cum apare denumirea la voi in telefon. Retineti ca trebuie sa fiti conectati in aplicatie cu contul vostru de Google!!!

Apoi, apasati “cautati aici” si introduceti zona pe care doriti sa o salvati pentru navigare in mod offline:

CITESTE SI:  Telefoane cu stabilizare optica a camerei si ce inseamna OIS

2 – Eu am cautat Bucuresti, si apoi am apasat pe primul rezultat aparut, adica tot orasul:

3 – Apoi, se va deschide o fereastra ca cea de mai jos. Apasati acum pe acea pictograma semnalizata cu rosu (incercuita cu galben).

 

4 – Se va deschide o fereastra ca cea de mai jos, acolo sunt cateva optiuni, “Descarcati ” este cea care ne intereseaza pe noi.

5 – Vom fi intrebati daca dorim sa descarcam aceasta zona, observam si cat spatiu va ocupa harta orasului respectiv dar si ce memorie interna disponibila avem. Apasati acum pe “DESCARCATI”

6 – Se vor descarca zonele offline in memoria telefonului, observam asta in captura de mai jos, insa si in aplicatie putem observa progresul.

7 – Zonele offline pot fi accesate din meniul aplicatiei:

8 – Aici putem vedea si hartile offline deja stocate in telefon, le putem actualiza sau sterge:

Asta a fost tot, acum nu mai aveti nevoie de internet pentru ca Google Maps sa functioneze. Este adevarat ca nu mai avem acces la trafic in timp real, insa aplicatia aceasta ramane nr 1 din punctul meu de vedere. Sa nu uitam ca multe alte aplicatii folosesc totusi hartile celor de la Google… Daca nu o aveti deja instalata pe telefon, o puteti descarca de AICI.

 

Sigur te intereseaza si:

More from Cosmin

Allview P9 Energy Lite, telefonul “de mijloc”, iata pretul si specificatiile

Allview P9 Energy Lite a fost si el lansat astazi 27.09.2016 impreuna...
Citeste tot

16 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *