Acasă Tutoriale telefon Descarcarea hartilor din Google Maps si navigarea offline

Descarcarea hartilor din Google Maps si navigarea offline

16

Descarcarea hartilor din Google Maps si navigarea online, personal, oricand as alege la nevoie Google Maps in detrimentul altei aplicatii de navigare prin GPS, insa un dezavantaj in acest caz ar fi acela ca ai nevoie de conectivitate la internet pentru a utiliza aceasta aplicatie.

Nu este un lucru nou faptul ca hartile sau o anumita zona poate fi descarcata offline si utilizata ulterior fara conexiune la internet, insa am sa va arat in cele ce urmeaza cum sa faceti asta, in cazul in care nu cunoasteti.

Este util mai ales celor ce fac zilnic drumuri intr-un anumit oras sau o anumita zona, mai greu de descarcat o zona mare sau toata Europa. Dar cum multi folosesc Google Maps zilnic sau destul de frecvent pentru zone mai restranse, iata cum se face:

Trebuie sa stiti ca va trebui sa aveti memorie de stocare interna suficienta sau un card introdus in telefon.

Si cei de la Google au pe pagina lor un tutorial, insa din punctul meu de vedere nu este complet si din acest motiv, am sa il completez aici si cu cateva capturi de ecran

1 – Cautati pe telefon si porniti aplicatia “Harti”, “Maps” sau “Google Maps”, depinde cum apare denumirea la voi in telefon. Retineti ca trebuie sa fiti conectati in aplicatie cu contul vostru de Google!!!

Apoi, apasati “cautati aici” si introduceti zona pe care doriti sa o salvati pentru navigare in mod offline:

2 – Eu am cautat Bucuresti, si apoi am apasat pe primul rezultat aparut, adica tot orasul:

3 – Apoi, se va deschide o fereastra ca cea de mai jos. Apasati acum pe acea pictograma semnalizata cu rosu (incercuita cu galben).

 

4 – Se va deschide o fereastra ca cea de mai jos, acolo sunt cateva optiuni, “Descarcati ” este cea care ne intereseaza pe noi.

5 – Vom fi intrebati daca dorim sa descarcam aceasta zona, observam si cat spatiu va ocupa harta orasului respectiv dar si ce memorie interna disponibila avem. Apasati acum pe “DESCARCATI”

6 – Se vor descarca zonele offline in memoria telefonului, observam asta in captura de mai jos, insa si in aplicatie putem observa progresul.

7 – Zonele offline pot fi accesate din meniul aplicatiei:

8 – Aici putem vedea si hartile offline deja stocate in telefon, le putem actualiza sau sterge:

Asta a fost tot, acum nu mai aveti nevoie de internet pentru ca Google Maps sa functioneze. Este adevarat ca nu mai avem acces la trafic in timp real, insa aplicatia aceasta ramane nr 1 din punctul meu de vedere. Sa nu uitam ca multe alte aplicatii folosesc totusi hartile celor de la Google… Daca nu o aveti deja instalata pe telefon, o puteti descarca de AICI.

 

16 COMENTARII

  1. Din pacate nu. Ca harti este cel mai precis. Ca algoritm de navigare mai are mult de lucru. Alaltaieri am facut cu maps un ocol de 2 km cu maps cand adresa era in fata la 500m. A fost un test. Pur si simplu reconfigurarea traseului se raporta la o directie stabilita cu cateva reconfigurari inainte.

    .

  2. dar de openstreetmap (osmand+) nu a auzit nimeni? foloseste hartile proprii si il gasiti fara bani pe Aptoide. este mult mai bun decat gmaps. te duce la destinatie la nivel de scara de bloc, nu ca gmaps care are o gramada de nr de strada puse aiurea cu toate ca isi face update aproape saptamanal.

  3. Am folosit mult timp google maps și am avut probleme de foarte multe ori. Waze în schimb m a scos din multe încurcături. Având în vedere ca aici în Anglia semnalul 3g/4g e de multe ori o problema, eu recomand Waze pentru aceasta zona. În locuri în care când google maps îmi spunea ca nu am semnal gps, Waze m a scos din problemă. Bonus- ai alerte în timp real. Concluzia: Waze e must have. (folosesc un Samsung S6 pentru navigație)

  4. Nu prea are….. Nu o data mă “ghida” pe ocolite….. Nu…. Sincer nu recomand…. Un iGO ( navigare pedestra și ghidare verbala ii perfect !!! ) , Syg chiar și Google Earth este mai precis… Sau mai bine spus mai flexibil… Dar nimic nu se compara cu iGO sau Syg Taxi cu hărțile la zi.
    Merge și Waze dar aici este vorba de offline deci se exclude si Google Earth

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here