Connect with us

Tutoriale telefon

Am desfacut un telefon sa vad daca este fake dual camera

Published

on

Am desfacut un telefon sa vad daca este fake dual camera! Am auzit de multe ori astfel de teorii, fie pe YouTube fie me internet. Multi utilizatori spun ca telefoanele mai ieftine, au doi sau trei senzori pusi acolo numai de marketing, adica sunt falsi.

Din doi sau trei, numai unul ar fi real. Si asta pentru ca in momentul in care ei acopereau cu degetul senzorii, nu se intampla nimic, imaginea se afisa pe display in continuare. Este o teorie cat se poate de stupida.

Putem face acelasi test si pe alte modele de top, am incercat si pe Note 9, dar si pe Mate 20 PRO. Rezultatul este identic. Cu toate ca acopeream cu degetul camerele “in plus”, imaginea era in continuare afisata. Asta inseamna ca acele camere sunt puse acolo de forma? 

Advertisement

Este o teorie eronata si cei ce afirma astfel de lucruri, nu prea stiu ce vorbesc. Acum, nu putem compara telefonul de 300 de lei pe care l-am desfacut cu cele de 4000 de lei. Ok, din curiozitate, am vrut sa vad daca modelul de Leagoo M7 are cu adevarat doua camere in interior, sau una dintre ele este cu adevarat una falsa, de plastic, adica un fake dual camera.

Asa cum veti vedea si din pozele de mai jos, par a fi doua camere cat se poate de reale:

Ambele sunt reale si sunt conectate la placa de baza. Intrebarea in cazul acestui telefon persista. Cu toate ca par reale, putem discuta despre fake dual camera? In general, senzorul al doilea sau chiar al treilea senzor, se afla acolo pentru a fi capabil de a oferi diferse efecte. In cazul nostru, pentru un efect de bokeh, adica de fundal blurat. Cand ne referim la telefoanele scumpe, lucrurile se complica, acei senzori se ocupa de mai multe aspecte.

Advertisement

Avand in vedere ca in cazul modelului Leagoo M7 efectul de fundal blurat din softul camerei este cat se poate de fals si de aiurea, este greu de spus cu exactitate daca senzorul nr 2 face cu adevarat ceva. El este acolo, este conectat la placa de baza, nu este fake. Posibil sa fie pur si simplu dezactivat din soft, sau chair sa-si faca treaba. Si spun asta deoarece, in modul auto, exista un usor efect de fundal blurat care apare.

Oricum, cert este ca cei ce spun ca multe telefoane ar fi fake dual camera numai pentru ca atunci cand ei acopera camera cu degetul nu se intampla nimic, gresesc.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Iulian

    decembrie 16, 2018 at 06:46

    Asa am crezut si eu la MI A2, facind testul acoperirii cu degetul. Dar nu e asa. In meniul aplicatiei pe linga mosul auto exista si posibilitatea de a selecta camera si chiar functioneaza.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des