baterie

Directiva UE: Fara recenzii false in magazinele online

Directiva UE: Fara recenzii false in magazinele online

Directiva UE: Fara reduceri și recenzii false in magazinele online, amenzile vor urca pana la 4% din cifra de afaceri iar clientii, despagubiti.

Romania are la dispozitie 2 ani de zile pentru a se conforma. Insa, avand in vedere ca noi nu ne-am conformat multor decizii UE, putem discuta pe acest subiect.

Despre ce directiva este vorba?

Despre una adoptata pe 7 ianuarie de catre Parlamentul European, aceasta impunand reguli mult mai stricte. Cele mai interesante se refera la interzicerea recenziilor și a reducerilor false, dar si la obligativitatea comerciantilor de a preciza daca produsele sunt vandute de o persoana fizica sau de o firma.

Directiva UE: Fara recenzii false in magazinele online

“Observam pe foarte multe siteuri ca se scrie, de exemplu, „cel mai bun pret”, „pretul zilei” sau „best deal”. De acum inainte, cei care afișeaza astfel de lucruri trebuie sa compare, sa afișeze prețul minim pentru ultimele 30 de zile. Adica sa știm exact daca este cel mai bun preț și la ce se refera”, spune Ștefan Turcu, reprezentantul Comisiei Europene in Romania.

Dar cred ca cea mai interesanta, este cea legata de interzicerea recenziilor false. Ma intreb cum anume pot fi depistate recenziile false si cum pot fi stopate. Probabil exista si o implementare, insa pentru moment, nu am aflat.

Directiva se aplica atat magazinelor online cat si retailerilor, amenda ajungand pana la 4% din cifra de afaceri anuala. Si clientii inselati, vor primi compensatii.