Acasă Stiri Android Si Noutati Directiva UE: Fara recenzii false in magazinele online

Directiva UE: Fara recenzii false in magazinele online

4

Directiva UE: Fara reduceri și recenzii false in magazinele online, amenzile vor urca pana la 4% din cifra de afaceri iar clientii, despagubiti.

Romania are la dispozitie 2 ani de zile pentru a se conforma. Insa, avand in vedere ca noi nu ne-am conformat multor decizii UE, putem discuta pe acest subiect.

Despre ce directiva este vorba?

Despre una adoptata pe 7 ianuarie de catre Parlamentul European, aceasta impunand reguli mult mai stricte. Cele mai interesante se refera la interzicerea recenziilor și a reducerilor false, dar si la obligativitatea comerciantilor de a preciza daca produsele sunt vandute de o persoana fizica sau de o firma.

“Observam pe foarte multe siteuri ca se scrie, de exemplu, „cel mai bun pret”, „pretul zilei” sau „best deal”. De acum inainte, cei care afișeaza astfel de lucruri trebuie sa compare, sa afișeze prețul minim pentru ultimele 30 de zile. Adica sa știm exact daca este cel mai bun preț și la ce se refera”, spune Ștefan Turcu, reprezentantul Comisiei Europene in Romania.

Dar cred ca cea mai interesanta, este cea legata de interzicerea recenziilor false. Ma intreb cum anume pot fi depistate recenziile false si cum pot fi stopate. Probabil exista si o implementare, insa pentru moment, nu am aflat.

Directiva se aplica atat magazinelor online cat si retailerilor, amenda ajungand pana la 4% din cifra de afaceri anuala. Si clientii inselati, vor primi compensatii.

4 COMENTARII

 1. “Directiva UE: Fara recenzii false in magazinele online”.
  In aceasta directiva se incadreaza si acest site. Este valabil pentru gama de telefoane sau, pseudo telefoanele, allview.
  Asa cum s-a spus de N ori, aceste pseudo telefoane sunt o bataie de joc la adresa celor care au dat un bonus de incredere acestei marci iar rezultatul… ca-n mizeria de reclama: “inspirat din viitor, creat special pentru tine”… ca noi sa te jecmanim.
  Daca ai un dram de respect fata de cei care inca iti mai citesc acele cateva articole, renunta sa le mai faci reclama acestor farsori si indreapta-ti privirea spre firmele din exterior, care cat de cat au un respect fata de cumparatori ! Vremurile acestora sunt spre apus: da, la gama de telefoane !
  Dar presupun ca n-o s-o faci deoarece cum fac si “atleti” de pe siteurile Ro., le mai pica cateva de la acesta firma…
  De aceea la nivel Global, Ro. nu inseamna – Nimic, la nivel de recenzii sau, tot felul de prezentari…

  • noview – un rebranding la chinezarii gionee (am avut telefon gionee si am fos foarte multumit, acum am xiaomi) nu e virba de telefoanele pe care le vand ci de modul de a trata garanțiile, clienții … lucram cu oameni .. poate nu patronii sunt de vina .. poate sunt angajatii cine stie. Mai de lucrat mult la partea de aftersale altfel vor avea doar de pierdut

 2. Salut, ti-ai spus parerea despre Allview. Daca as fi avut ceva de ascuns sau de protejat, as fi sters comentariul. Dar, asta este opinia ta despre ei, opinie pe care ti-o respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here