DSU, aplicatia oficiala pentru alerte meteo, insa degeaba si asta deoarece nu functioneaza, fix cand ai nevoie de ea! De curiozitate, auzind peste tot vorbindu-se de aceasta aplicatie, am vrut sa o incerc sa vad ce poate.

Folosesc si eu cateva astfel de aplicatii pe Android, despre tot felul de alerte meteo am scris AICI.

Descrierea aplicatiei in Google Play suna cam asa:

“DSU este aplicația oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență, Ministerul Afacerilor Interne.
Obiectivul DSU este de a oferi cetățenilor un instrument rapid de informare și raportare a situațiilor critice și dezastrelor pe care le asistă.
Ce găsiți în aplicația DSU: – articole, știri și declarații oficiale ale Departamentului pentru Situații de Urgență;
– informații privind alertele meteorologice, alertele de trafic și dezastrele naturale;
– o secțiune pentru raportarea evenimentelor pe care sunteți martori (incendiu, inundație, accident etc.);
– o secțiune care vă informează despre cum să acționați eficient în situații critice și despre comportamentul pe care trebuie să îl adoptați;
– teste pentru verificarea cunoștințelor dvs.
Suntem încântați să vă oferim acest instrument util și sperăm că vă veți bucura de acest lucru.
Echipa DSU”

Ne dam seama automat ca este ceva oficial, ar trebui sa functioneze fara probleme si sa fie capabila sa informeze platitorii de taxe din tara asta.

Aplicatia “DSU” nu a functionat si asa cum vedeti in capturile de mai jos, am incercat pe parcursul a 2 ore (16:30 – 18:30)!

Din cate observ, este dezvoltata de iConsult, probabil o companie privata care a incasat si ceva bani pentru aplicatie. Spun probabil deoarece nu stiu daca este asa sau aplicatia a fost facuta pe degeaba…

CITESTE SI:  Aplicatia de camera Nokia cu mod PRO pe orice telefon

Cert este ca NU functioneaza fix in momentele in care ar trebui sa functioneze! Ma refer la data de 20.09.2017, zi in care A.N.M a emis avertizari de cod galben si portocaliu pentru vreme severa.

Poate ca a functionat vara cand lumea se bronzeaza…insa in momentul in care ai nevoie de ea, pauza. Am auzit autoritatile care chiar ne indrumau sa folosim aceasta aplicatie si asta deoarece ne poate trimite alerte meteo, printre altele.

Am vrut sa fac un tutorial de utilizare si o prezentare a aplicatiei, insa este blocata. Desigur, ati putea spune ca toata lumea este calare acum pe ea si serverele sunt blocate.

Nu este insa o aplicatie dezvoltata de un copil sau una dintre miile de aplicatii inutile, pline de virusi si de reclame.

Aceasta aplicatie NU are voie sa se blocheze orice ar fi la mijloc si oricati de multi utilizatori ar fi conectati la ea!!!

Ce fel de servere foloseste?

Cati utilizatori suporta simultan?

Ce rost mai are daca atunci cand ai nevoie de ea este inutila?

Retineti ca este aplicația oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență, Ministerul Afacerilor Interne. Mai multe nu are rost sa spun, asta este Romania.

Radar meteo in timp real aveti AICI. Sau AICI. Fulgere in timp real, AICI.

dsu, aplicatia oficiala pentru alerte meteo, insa degeaba

5 COMMENTS

  1. Și eu am instalat azi aplicația, undeva pe la orele 13.00. Aceleași probleme am întâmpinat ca și cele descrise în articol.

  2. Bani dati unei echipe care habar nu are ce face sau pe care o doare “in basca” de scopul si oamenii care s-ar feri cel putin de niste neplaceri mici daca nu chiar de moarte.

  3. Nu a functionat fix cand era mai necesara. Am dezinstalat-o. In shimb, Ävertizari Romania” pe care o testez in prezent, functioneaza foarte bine.

  4. Aplicația mai are o hiba. Daca ai cartela si nu ai credit nu poate fi utilizata. Conexiunea de date de la furnizorul de servicii este oprit. Cred ca unele aplicații trebuie sa funcționeze în același regim ca apelurile la 112.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree