Connect with us

Incepatori Android

Ep2 – Accesarea rapida a aplicatiilor, functia multitasking Android

Published

on

Ep2 – Accesarea rapida a aplicatiilor, functia multitasking Android – In primul episod am aratat “salvarea unui numar pe SIM sau in memoria telefonului si pictograma setari” in episodul de astazi am sa va prezint o functie foarte interesanta a sistemului de operare Android si anume “Accesarea rapida a aplicatiilor, functia Multitasking“, functie pe care eu o folosesc des si mi se pare foarte utila. 

Totodata, ea are si rolul de a inchide aplicatiile ce ruleaza in fundal – ceea ce ajuta foarte mult sistemul de operare deoarece elibereaza memoria RAM a telefonului si acesta va rula mai bine.

*aceste tutoriale nu se adreseaza celor experimentati si celor ce fac aceste lucruri cu ochii inchisi si am sa-i rog sa se abtina de la comentarii rautacioase!

Advertisement

ep2

Atunci cand folosesti un telefon sau o tableta, de regula folosesti mai multe aplicatii: Deschizi si inchizi mesageria, functia de apelare, aplicatia YouTube, camera foto, Facebook, Messenger, etc. Tu le inchizi deoarece nu le poti folosi pe toate in acelasi timp insa ele nu se inchid de tot ci ruleaza in fundal, ceea ce inseamna un consum mai mare de resurse, de memorie RAM, de procesor si de baterie!

Functia multitasking Android este utila si pentru cei ce vor sa vada ce aplicatii ruleaza in fundal pentru a le opri dar si pentru cei ce vor sa treaca repede de la o aplicatie la alta, fara sa piarda datele din aplicatii.

Pentru a exemplifica cat mai bine, am facut un clip video in care arat cum puteti trece rapid de la o aplicatie la alta, cum inchideti aplicatiile ce ruleaza in fundal dar si cum sa intrati in multitasking!

Advertisement

Insa, in functie de modelul telefonului/tabletei – pentru a accesa acesta functie va trebui sa tineti apasat  tasta HOME (de regula cea din mijloc) Insa, multi producatori care isi pun interfata de utilizator proprie au mutat aceasta functie pe butonul de back sau pe cel de meniu. In principiu, trebuie sa tineti apasat in jur de 2 secunde pe unul din aceste butoane, pana descoperiti care este cel corect pentru modelul vostru.

Prima parte AICI.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. constantin brasoava

    octombrie 18, 2015 at 22:21

    si cei experimentati uita sa faca asta…..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des