Connect with us

MediaTEK pregateste procesorul DIMENSITY 9200+ si chiar au postat pe contul de Weibo o imagine in care ne arata scorul obtinut de acest chipset flagship, in AnTuTu ajungand pana la fix 1.368.597 puncte, cu aproximativ 70.000 de puncte mai mult in comparatie cu generatia actuala, DIMENSITY 9200.

Se observa si restul punctajelor obtinute in alte teste, CPU, GPU, memorie, etc. Per total, punctajul pare a fi superior chiar si procesorului vedeta de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen2. Greu de spus daca asta-i va impresiona pe producatorii de telefoane varf de gama, in special Samsung sau Xiaomi. De regula, acestia au utilizat numai solutii Qualcomm pentru modelele flagship.

dimensity 9200+

Se observa si configuratia telefonului utilizat, acesta pare a fi iQOO Neo8 Pro. Sistem de operare Android 13, 16GB memorie RAM, 512GB capacitatea de stocare interna, 1 nucleu Cortex X3, 3xCortex A715 si 4xCortex A510. GPU Immortalis – C715 MC11 si memorie RAM de tip LPDDR5X + ROM UFS 4.0.

mediatek dimensity

MediaTek este o companie taiwaneza specializata in productia de cipuri si componente pentru dispozitive electronice, cum ar fi telefoane mobile, tablete, televizoare inteligente, routere si altele. Acestia produc procesoare pentru dispozitive mobile, cum ar fi seria Helio sau Dimensity si concureaza cu procesoarele Qualcomm Snapdragon si Exynos ale Samsung.

MediaTek a devenit un competitor important in industria procesoarelor mobile in ultimii ani, datorita preturilor sale mai accesibile si a capacitatilor competitive ale cipurilor lor. Multi producator aleg solutiile lor chiar si pe varfurile de gama, reusind astfel sa tina preturile usor mai coborate.

sursa foto

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!