Connect with us

Stiri despre telefoane

10 secrete ale Android pe care producatorii NU vor sa le stiti

Published

on

Te-ai intrebat vreodata ce secrete ascund producatorii de telefoane Android? De ce secrete? Pentru ca sunt setari sau optiuni cam ascunse, unele pe care nu ai de unde sa le stii daca nu le gasesti scrise in diverse tutoriale. Exista o multime de functii si trucuri ascunse in sistemul de operare si acum vom discuta despre 10 dintre ele. Poate pe unele le cunoasteti deja, poate le vedeti pe altele pentru prima data chiar acum.

secrete android

1. Modul dezvoltator este o optiune ascunsa in meniul de setari care iti ofera acces la functii avansate si instrumente de diagnostic. Pentru a-l activa, mergi la Setari > Despre telefon > Numar versiune si apasa de 7 ori consecutiv. Acum ai activat aceasta functie si acolo vei intalni o multime de setari disponibile. Dar ai grija ce bifezi acolo! Am discutat pe larg in articolul “optiuni dezvoltator“.

2. Stiai ca poti sa sortezi notificarile cu o singura mana, fara a trage bara de notificari in jos? Doar apasa si tine apasat pe pictograma de notificare din bara de stare si trage in sus sau in jos pentru a sorta notificarile.

Advertisement

3. Daca telefonul tau se blocheaza sau intampini probleme cu o aplicatie, poti reporni dispozitivul in modul sigur. Pentru a face acest lucru, tine apasat butonul de alimentare pana apare optiunea “Restart”. Apasa si tine apasat pe “Restart” pana apare mesajul “Restart in modul sigur”. Aceasta optiune va dezactiva temporar aplicatiile third-party, permitandu-ti sa rezolvi problema. Dar atentie, intrarea in acest mod poate diferi usir in functie de producator / UI. Despre safe mode, am discutat deja.

mod sigur android

4. Poti accesa rapid meniul de setari al telefonului tau printr-o simpla atingere. Plaseaza doua degete pe bara de notificari si trage in jos pentru a afisa meniul rapid de setari. Este inca un secret Android.

5. Android are o functie integrata pentru a bloca apeluri nedorite. Mergi la aplicatia Telefon > Setari > Blocare numere si introdu numerele pe care doresti sa le blochezi. Dar tot asa, este posibil ca in functie de producator sa difere usor modul de a ajunge aici.

Advertisement

6. Android include un mod de economisire a energiei care reduce consumul de baterie. Activeaza-l din Setari – Baterie – Economisire energie.

optiuni dezvoltator

7. Ai instalat o noua aplicatie si acum vrei sa o setezi ca implicita (browser web, camera, etc)? Mergi la Setari – Aplicatii si notificari – Aplicatie implicita si selecteaza aplicatia dorita pentru fiecare categorie.

8. Android iti permite sa redai videoclipuri in fereastra flotanta, astfel incat sa poti folosi alte aplicatii in acelasi timp. Apasa si tine apasat pe butonul de redare a unui videoclip si selecteaza optiunea “Fereastra flotanta” sau “Picture-in-Picture” pentru a activa aceasta functie.

Advertisement

9. Desi nu este disponibila in toate regiunile, telefoanele pot avea functia de inregistrare a apelurilor in aplicatia nativa de telefon. Pentru a vedea daca aceasta functie este disponibila pe dispozitivul tau, acceseaza Setari – Aplicatii si notificari – Telefon – Inregistrare apeluri. Daca optiunea este disponibila, poti activa inregistrarea apelurilor pentru a pastra o copie a convorbirilor telefonice. Daca ai noroc si functioneaza, poti gasi in Google Play o aplicatie de acest gen.

10 secrete ale Android pe care producatorii NU vor sa le stiti

10. Daca doresti sa iti imbunatatesti performanta telefonului, poti dezactiva animatiile si chiar recomand sa o faci, animatiile mi se par complet inutile. Pentru a face acest lucru, activeaza mai intai Modul dezvoltator pe care l-am prezentat anterior, apoi mergi la Setari – Sistem – Optiuni dezvoltator – Scala animatie ferestre, Scala animatie tranzitie, si Scala durata animator. Seteaza toate aceste optiuni la zero pentru a dezactiva animatiile. Acestea au fost 10 mici secrete ale sistemului de operare Android.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171