baterie

Google se supara! Toate telefoanele din 2020 sa aiba Android 10

Google se supara! Toate telefoanele din 2020 sa aiba Android 10

Mai exact, asta inseamna ca toate telefoanele lansate dupa data de 31 ianuarie 2020, vor trebui sa ruleze direct Android 10! Cu alte cuvinte, cei ce vor sa primeasca licenta GMS, vor trebui sa se conformeze.

In caz contrar, probabil vor avea soarta lui Huawei Mate 30, adica fara aplicatiile si serviciile Google, dar cu sistem de operare Android. Putem spune ca este o masura mai greu de aplicat pentru companiile mai mici, pentru cei ce rebranduiesc telefoane si automat, pentru producatorii din China (acele telefoane chinezesti).

Conform celor de la xdadevelopers, Google va autoriza utilizarea Google Mobile Services, numai in conditiile in care OEM a furnizat un produs bazat pe cea mai recenta versiune de Android, adica 10. Termenul OEM se refera la relatia dintre mai producatori si revanzatori.

De ce procedeaza Google astfel?

Vrea sa se asigure ce toti producatorii de telefonie mobile vor oferi o versiune actualizata de software, pentru ca Google sa poata oferi actualizari de securitate in timp util. Conform gsmarena.com, documentația spune ca produsele trebuie sa fie aprobate înainte de finalul lunii ianuarie 2020. Asta inseamna ca este posibil ca un telefon sa poata fi lansat dupa aceasta data cu un sistem de operare mai vechi, numai in conditiile in care softul ar fi fost pregatit mai din timp.

android 10 vs android 9

Conform capturii foto de mai jos, Google va înceta sa mai aprobe noi dispozitive care ruleaza Android 9 Pie, dupa data de 31 ianuarie 2020. Teoretic, asta inseamna ca dupa aceasta data, majoritatea telefoanelor vor fi lansate cu sistemul de operare Android 10.

Google se supara! Toate telefoanele din 2020 sa aiba Android 10

Pentru telefoanele care nu vor primi o actualizare oficiala la Android 10, Google va aproba înca o noua versiune bazata pe Android 9 Pie, dar numai pentru cateva luni. Incepand cu august 2020, Google va inceta sa aprobe actualizari software bazate pe Android 9 Pie. MAi exact, o data cu aparitia lui Android 11, nu vor mai exista actualizari pentru versiunea 9.

Conform celor de la Flame Group (companie ce ofera asistenta OEM-urile in obtinerea certificarilor GMS Google) Google a extins aprobarile pentru Android 8.1 Oreo (Go Edition) datorita unor probleme de performanța din Android 9 Pie (Go Edition).

Este bine, este rau, discutabil. Cert este ca Google doreste ca toti producatorii sa tina pasul cu cele mai recente versiuni de Android si implicit, cu cele mai noi actualizari de securitate.

via