baterie

Huawei insista si va lansa Kirin 830 impreuna cu nova 12

Acestea vor sosi pana la finalul acestui an

Huawei insista si va lansa Kirin 830 impreuna cu nova 12

Este un mare semn de intrebare si in legatura cu acest Kirin 830! Cine il va produce, daca va avea 5G, etc. De altfel, mistere tot sunt prin preajma noilor procesoare Kirin, cele de care nu prea am mai auzit pana in momentul lansarii seriei Mate 60.

Toti se intreaba cum a fost posibil ca Huawei sa foloseasca tehnologie la care nu ar avea succes si cu ce producatori a incheiat parteneriate. Cine le fabrica procesoarele, cum le fabrica, etc.

Este aproape un mister total si observ ca Huawei nu prea povesteste despre toate acestea, parca si lansarile sunt facute putin pe ascuns. In fine, esential este ca revin in joc cu 5G si cu o noua gama de telefoane. Nova 12 si 12 PRO.

Huawei insista si va lansa Kirin 830 impreuna cu nova 12

Se spune ca performanta Kirin 830 ar putea egala cea a modelelor Snapdragon 778G sau Snapdragon 870 de la Qualcomm, dar aceste informatii nu sunt inca confirmate. Daca ar fi asa, performantele ar fi decente spre bune, un 870 reuseste peste 800.000 puncte in AnTuTu.

Marea intrebare este cine va sta la baza productiei acestui chipset, dat fiind ca detinerea tehnologiei si a patentelor pentru 5G este in mainile unor companii americane ce nu pot colabora cu Huawei sau cu divizia sa de semiconductoare, HiSilicon.

Versiunea Pro a Huawei Nova 12 se lauda cu un ecran OLED curbat care beneficiaza de o rata de reimprospatare de 120Hz si este acoperit de a doua generatie a tehnologiei de protectie Kunlun, este echipat cu o baterie de 4900 mAh si compatibilitate pentru incarcare la 100W.

In contrast, varianta standard a Nova 12 are o baterie putin mai redusa, de 4800 mAh, cu optiune de incarcare rapida la 88W, care desi mai lenta, depaseste specificatiile unor modele considerabil mai costisitoare.

La nivel de camere foto, modelul Pro vine cu o camera de 50MP, un senzor ultrawide de 12MP dotat cu autofocus si mod macro, precum si un teleobiectiv de 50MP. Un aspect cu care producatorul insista este existenta a doua camere frontale de 60MP, optimizate pentru selfie-uri. Raman intrebari privind motivul pentru care Huawei persista in aceasta directie in loc sa opteze pentru un design de ecran mai minimalist.

Modelul standard mentine majoritatea senzorilor, dar renunta la una din camerele frontale de 60MP si inlocuieste teleobiectivul de 50MP cu unul de doar 8MP. E de asteptat ca ambele versiuni sa suporte 5G, dar probabil vor fi lipsite de serviciile Google.