Acasă Stiri despre telefoane

Huawei P50 cu Kirin 9000 si display Samsung sau LG in 2021

4

Huawei P50 cu Kirin 9000 si display Samsung sau LG – Sunt cateva zvonuri care au aparut in perioada care a trecut si incepe din ce in ce mai mult sa se discute despre viitorul flagship sub acest brand. Este posibil ca si acesta sa apara mai devreme, probabil in luna ianuarie 2021. Asa vor proceda si cei de la Samsung, se anunta o lansare mai devreme fata de obicei (pentru S21/S30).

Kirin 9000 este la ora actuala in interiorul lui Mate 40 PRO, dar si cel mai performant procesor disponibil pe un smartphone ce ruleaza Android. Spun asta deoarece este fabricat pe o tehnologie de 5nm si va ramane singurul pana la aparitia (in curand) a lui Snapdragon 875 sau a noului chipset de la Samsung.

Huawei P50

Este totusi o stire, Huawei va continua sa utilizeze procesoare Kirin si nu va apela pentru un flagship la Qualcomm sau la MediaTEK. Se psune ca Huawei si-ar fi asigurat destule stocuri pentru acest chipset, inainte ca sanctiunile impuse sa le opreasca parteneriatul cu TSMC.

In orice caz, atat Qualcomm cat si MediaTEK au solicitat licente si vor sa colaboreze cu Huawei, nu vad de ce ar fi o problema. Singura problema (pentru unii) va ramane lipsa parteneriatului cu Googe. Asteptam ce schimbari va aduce anul 2021 si ce pozitie va adopta SUA fata de Huawei si nu ar fi rau ca totul sa revina la normal.

Pana atunci, asteptam sa vedem si primele imagini reale (foto sus/randare) cu telefonul Huawei P50, poate scapa de acel notch de mari dimensiuni si se gandesc la ceva mai modern, eventual fara camera de selfie la vedere. Cred ca vor continua si cu un Huawei P50 Lite, dar si cu o versiune PRO.