Connect with us

Stiri despre telefoane

Huawei scade in Europa, Xiaomi creste si se bucura in 2019

Published

on

Huawei scade in Europa, Xiaomi creste si se bucura in 2019 – Xiaomi cred ca este marele castigator a anului 2019 si aste daca ne uitam mai detasati la tot ce au lansat anul acesta. Conform unui studiu publicat de catre cei de la Android Authority si preluat de la Counterpoint Research, Xiaomi creste in Europa si continua sa prinda radacini, inclusiv in Europa de Est.

Da, avem si noi in Romania multe magazine si pagini de Facebook cu titlulatura de “Xiaomi Romania”, nici nu mai stii care este importator real, oficial, daca exista sau nu asa ceva la noi in tara.

Un lucru este cert. Desi teoretic Xiaomi nu este prezenta cu toata compania la noi in tara, se pare ca cei de la Black Tech sunt distribuitori autorizati. Deci, discutam despre un distribuitor autorizat si numai atat. Partea buna este ca exista si unitati de service, autorizate tot de catre Xiaomi, chiar si un magazin fizic, cel din Mega Mall / Bucuresti.

Advertisement

Oricum, avand in vedere aceasta expansiune puternica, multe magazine online aduc telefoane Xiaomi in Romania, pe cai mai mult sau mai putin oficiale. Mai putin conteaza asta, important este sa avem preturi bune si suport.

Iata si tabelul ce demonstreaza afirmatia din titlu, Counterpoint Research s-a ocupat de acest studiu. Perioada in care au acumulat datele este de aproximativ 1 an, de la jumatatea anului 2018 si pana la jumatatea anului curent, 2019.

Este un grafic super interesant, se refera la unitatile vandute si ne putem da seama foarte bine care producator a reusit sa castige increderea publicului si care a pierdut-o, pe parcursul unui an.

Advertisement

Mare castigator nu este totusi Xiaomi, Samsung a ajuns in 2019 la 40 la suta, de la 33% anul trecut. Dar daca va uitati cu atentie, Huawei este singura companie care scade (impreuna cu Honor), de la 23% si pana la 20%.

Deci, iata pe intelesul tuturor:

  • Samsung creste intr-un an cu 7 procente
  • Huawei scade intr-un an cu 3 procente
  • Xiaomi creste intr-un an cu 2 procente
  • Apple nu se misca si ramane pe pozitia nr. 4, cu 6 procente
  • Nokia are o cota de piata foarte mica, dar creste totusi de la 1% la 2%
  • O scadere de 7 procente apare la “restul producatorilor

Cresterea Xiaomi este firava si oricand se poate intoare roata, mai ales daca Huawei isi rezolva problemele pe care le are in prezent.

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des