Connect with us

Stiri despre telefoane

Iata cine are cel mai bun internet mobil din Romania

Published

on

Iata cine are cel mai bun internet mobil din Romania, sunt statistici pe care le-am primit de la nPerf Speed Test. Studiul se sustine pe rezultatele testelor realizate de catre utilizatorii aplicatiei mobile nPerf, care este accesibila fara costuri atat pe platformele iOS, cat si Android.

In intervalul de timp dintre data de 1 iulie 2022 si 30 iunie 2023, cei care au folosit aplicatia nPerf au efectuat in total 29.481 de teste pe teritoriul Romaniei. Aceste teste ne ofera o privire detaliata asupra performantei si eficientei retelelor mobile din tara noastra.

Studiul nPerf se bazeaza pe mii de teste efectuate exclusiv de clientii finali ai operatorilor, ceea ce il face pe acest studiu “crowdsourced” sa se sprijine pe unul dintre cele mai extinse grupuri de testare din tara.

Advertisement

Iata cine are cel mai bun internet mobil din Romania

Aceste teste reflecta experienta reala a publicului larg din Romania pe diversele retele, cel putin asta sustin cei ce au colectat datele pe care le vedeti introduse in articolul acesta.

In acest sens, nu se iau in considerare testele efectuate in laboratoare sau in conditii controlate, ci doar cele efectuate de catre utilizatori in timpul utilizarii obisnuite a retelelor. Astfel, rezultatele reflecta o imagine fidela a calitatii si vitezei reale pe care o ofera operatorii o ofera utilizatorilor din tara noastra.

Iata cine are cel mai bun internet mobil din Romania

In ultimele doua semestre, Orange a furnizat servicii de internet mobil de cea mai buna calitate in tara noastra. In acelasi timp, tot ei au detinut suprematia in ceea ce priveste viteza de upload si latenta.

Advertisement

Iata cine are cel mai bun internet mobil din Romania

Cele mai bune performante sunt impartite intre “portocalii” si Vodafone, cei din urma ies in evidenta cand vine vorba de navigarea pe web si experienta de streaming, dar cu un scor mai cu aproximativ 14.000 de puncte mai mic fata de concurenta.

Iata cine are cel mai bun internet mobil din Romania

Telekom si DiGi arata performante mai reduse si se clasifica pe pozitiile 3 si 4. Telekom obtine 83.902 de puncte iar DiGi 69.178, ceea ce reprezinta un decalaj considerabil pentru a concura cu liderul pietei.

Citeste acum si:

Advertisement

Android 14 pentru Samsung este mai aproape decat am crede

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des