Acasă Tutoriale telefon Incarcare wireless vs incarcare rapida vs incarcare standard

Incarcare wireless vs incarcare rapida vs incarcare standard

0

Incarcare wireless vs incarcare rapida vs incarcare standard – scriu acest articol deoarece in ultima perioada, apar tot mai multe telefoane cu incarcare wireless, chiar si terminale chinezesti, accesibile.

Trebuie sa stim in primul rand, si cat de repede se incarca telefonul daca alegem o incarcare wireless! Este un aspect extrem de important. Producatorii au scos pe piata telefoane cu multi senzori foto, ecrane cu rezolutie mare, procesoare super puternice, insa nu au putut rezolva o mare problema.

Acumulatorul!

Oricat de scump ar fi telefonul mobil, autonomia lasa de cele mai multe ori de dorit. Desigur, multi se multumesc daca telefonul reuseste sa treaca cu brio peste o zi, asta la o utilizare medie. Mai exista si telefoanele cu acumulatori de peste 10.000 mAh, insa sunt de cele mai multe ori groase si grele.

incarcare wireless vs incarcare rapida vs incarcare standard

Nu cred ca problema se rezolva in acest fel, adica punem cati mai multi mAh si gata.

Insa, pana sa ajungem sa vedem un acumulator de 3000 mAh care rezista 1 saptamana, apelam la tot felul de solutii.

La ora actuala, avem 3 astfel de solutii:

  • 1 – Incarcare wireless
  • 2 – Incarcare standard
  • 3 – Incarcare rapida

Trebuie sa stiti ca orice telefon se poate bucura de incarcare wireless, am aratat aici despre ce este vorba.

Discutia este insa si mai lunga. Exista mai multe tipuri de incarcatoare wireless, mai puternice sau mai slabe, asa cum exista si mai multe tipuri de incarcatoare sau de telefoane.

De curiozitate, am testat pe telefonul meu, ce tip de incarcator este cel mai rapid. Stiam din start rezultatul, am vrut sa vad si valorile. Asa cum probabil si voi stiti, atunci cand conectazi un charger, pe ecranul telefonului iti arata in cat timp se incarca.

Am facut un review pentru un charger wireless (accesibil) in luna iunie, 2016. Clipul este mai jos:

Datele oferite sunt destul de exacte. Pentru acest scurt test, am folosit un telefon Samsung Galaxy S8 Plus. Pe langa el, am avut la dispozitie 3 tipuri de incarcatoare:

  • 1. Wireless 1A (de aici)
  • 2. Standard de 1A
  • 3. Incarcator rapid original marca Samsung

In mod normal si avand in vedere ca atat cel standar cat si cel wireless ofera 1A, timpul de incarcare ar fi trebuit sa fie identic. Insa, nu este deloc asa. Incarcarea wireless a fost cea mai slaba!

incarcare wireless vs incarcare rapida vs incarcare standard

  • Incarcare wireless – 3 ore si 23 de minute
  • Incarcator rapid – 1 ora si 53 de minute
  • Incarcator standard – 2 ore si 26 de minute

Cu toate acestea, imi incarca telefonul folosind incarcatorul wireless. Telefonul meu reuseste sa treaca peste zi cu bine si noaptea, imi este mult mai simplu sa il “arunc” peste incarcator. In plus, protejez si mufa pentru incarcare!

Pot confirma ca datele pe care telefonul mi le-a aratat sunt excate, incarcarea fara fir este cea mai slaba, am observat asta. Insa, multi experti spun ca o astfel de incarcare este cea mai sanatoasa pentru acumulator!

REVEDEȚI PREZENTAREA
Rating
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here