Acasă Stiri despre telefoane

Ce inseamna camera ToF 3D (time of flight) de pe telefoane?

2

Ce inseamna camera ToF 3D (time of flight)? O astfel de denumire, apare din ce in ce mai des pe lista dotarilor tehnice. In special, telefoanele flagship se bucura de un astfel de senzor si la ora actuala, camera ToF 3D, poate fi intalnita pe Samsung Note 10, Honor View 20, Huawei P30 PRO, Nokia 9, LG G8, etc.

Dar nu este ceva nou, adica aceasta tehnologie nu a aparut recent si nici nu a fost integrata prima data pe un telefon mobil. Inca de prin anii 70 se discuta despre time-of-flight camera (ToF camera). Sistemele acopera distanțe de cațiva centimetri pana la cațiva kilometri si nu se aplica neaparat numai telefoanelor mobile.

Spre exemplu, Lenovo Phab2 Pro se lauda cu ceva asemanator, inca din anul 2016.

Ce inseamna camera ToF 3D

O camera ToF 3D se bazeaza pe lumina infrarosie pentru a determina distantele. Senzorul emite un semnal luminos (invizibil ochiului uman), acesta “lovește” subiectul și revine la senzor. Timpul necesar pentru a parcurge aceasta distanta este masurat și ofera funcții de mapare în profunzime, creeaza inclusiv o harta 3D detaliata.

Daca vreti sa intelegem mai bine, putem oarecum compara aceasta tehnologie cu modul in care liliecii se orienteaza prin pesteri, in intuneric complet. Aceste animale, emit ultrasunetele, in orice direcția pe care vor sa o scaneze.

Vliegende franjestaart; Flying natterer’s bat

Ce inseamna camera ToF 3D (time of flight)

Daca in apropierea lor exista anumite obstacole, sunetele emise se intorc la liliac sub forma de ecouri. In acest mod, liliacul calculeaza direcția, distanța și determina natura obiectelor din jurul sau. Deci, facand abstractie de la anumite detalii, putem spune ca este o tehnologie imprumutata din natura.

Acest lucru ofera un avantaj uriaș fața de alte tehnologii, deoarece poate masura cu exactitate distanțele intr-o scena completa cu un singur impuls de lumina infrarosie.

Tehnologia este relativ ieftina si usor de implementat. Senzorii pot ajunge pana la 160fps si cu ajutorul unor algoritmi potriviti, pot fi folositi inclusiv pentru estomparea fundalului in timpul capturarii clipurilor video, pentru a masura distantele pana la anumite obiecte, sau pentru detectarea acestora, ajuta inclusiv la imagistica 3D și la imbunatatirea experiențelor AR (realitatea augmentata).

Citeste si: Ce inseamna camera foto periscop?

sursa foto, via

REVEDEȚI PREZENTAREA
general
Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un OnePlus 7 PRO. Lectura placuta! Pentru contact, foloseste adresa admin@androidro.ro
inseamna-camera-tof-time-flightCe inseamna camera ToF 3D (time of flight)? O astfel de denumire, apare din ce in ce mai des pe lista dotarilor tehnice. In special, telefoanele flagship se bucura de un astfel de senzor si la ora actuala, camera ToF 3D, poate fi intalnita...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.