baterie

Am instalat aplicatia Apelare 112, diferentele fata de sunat la 112

Am instalat aplicatia Apelare 112, diferentele fata de sunat la 112

Aplicatia Apelare 112, este o una oficiala si dezvoltata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Deja stim in ce context se discuta in perioada aceasta despre aplicatiile de acest gen, nu are rost acum sa comentam ce s-a intamplat. Cert este ca o puteti descarca din Google Play.

Ideea este ca unii ar putea intreba ce rost mai are aplicatia Apelare 112, in conditiile in care putem forma la fel de rapid, 112. Raspunsul il aflam chiar in descrierea aplicatiei (dupa ce o instalam):

“Aplicatia de urgenta “Apel 112”, nu are ca scop si nu presupune inlocuirea metodei de anuntare a urgentei catre Serviciul 112, prin apelare clasica din interfata de apelare a echipamentului terminal al utilizatorului.”

“Aplicatia de urgenta “Apel 112”, are ca scop imbunatatirea, in cazul in care este posibil, a preciziei localizarii apelului de urgenta, prin folosirea informatiei de localizare existenta la nivelul echipamentului terminal al unui utilizator de telefonie mobila.

Mai apare o diferenta intre aplicatia Apelare 112 si metoda clasica, ca prin tastarea numarului.

Pentru a o putea folosi si pentru ca datele sa fie transmise catre Serviciul de Urgenta 112, utilizatorul trebuie sa aiba activata locatia pe telefon si sa existe o conexiune de date.

Avantajul ar fi ca utilizatorul poate fi localizat mai rapid daca se foloseste aceasta aplicatie, practic coordonatele sunt transmise cu o precizie de cativa metri. Probabil ca este mai ok sa o folosim, daca ati sunat vreodata la 112, stiti ca in functie de situatie, sunteti intrebati unde va aflati.

In loc de explicatii catre operatorul 112, putem transmite rapid locatia exacta. Chiar si asa, metoda clasica prin aplelare ramane si ea la fel de valabila, nu uitati ca putem sa sunam la 112 chiar daca nu avem SIM in telefon sau acesta nu are date mobile sau locatia activata.

Iata cum arata aplicatia instalata pe un telefon mobil cu Android, este ok deoarece putem introduce 2 numere de telefon (daca avem un DualSIM):

Aplicatia Apelare 112